Home | BAC/Teze | Biblioteca | Jobs | Referate | Horoscop | Muzica | Dex | Games | Barbie

 

Search!

     

 

Index | Forum | E-mail

   

In fiecare luna va recomandam un site iar dumneavoastra decideti daca merita sau nu sa stea in lista de favorite. Asteptam siturile si sugetiile voastre la adresa noastra de e-mail. Cititi mai jos recomandarea acestei luni...

 

 
 
 
 
 Meniu rapid  Portalul e-scoala | CAMPUS ASLS | Forum discutii | Premii de excelenta | Europa

 

 

 

[ Arhiva: Anul 2007 | Anul 2006 | Anul 2005 | Anul 2002 | Anul 2001 | Anul 2000 ]

Arhiva | Anul 2001

12.Situl lunii Decembrie 2001: Pagina Moshului  ( http://www.e-scoala.ro/craciun )

    Mos Craciun ajunge in luna Decembrie la cei mai cuminti copii si aduce multe, multe cadouri. In prag de sarbatore, va recomandam sa vizitati pagina mosului. Ce veti gasi aici? O scurta istorioara despre mos, si despre religia crestina, mai precis, semnificatia sfintei sarbatori a Craciunului. De asemenea, va asteapta si o colectie de colinde traditionale, ilustrate cu imagini de sezon.

Deja se aud renii mosului: http://www.e-scoala.ro/craciun !


11.Situl lunii Noiembrie 2001: Afacerea ta pe Internet  ( http://www.onebiz.8m.net )

    Prima afacere pe Internet - Vreti sa incepeti o afacere online si nu stiti cum sa procedati ? O multime de informatii utile despre proiectarea, publicarea si promovarea siturilor web, editarea cartilor electronice, programe afiliate si comert electronic va stau acum la dispozitie. De asemenea, o carte electronica despre realizarea paginilor web asteapta sa fie "rasfoita" online de cei interesati.

Vizitati http://www.onebiz.8m.net daca aveti spirit intreprinzator !


10.Situl lunii Octombrie 2001: Dreams from Paradise  ( http://www.x3m.ro/delta )

    Dreams from Paradise este numele unui site foarte simpatic dedicat Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. Cu toate ca este realizat numai in limba engleza, adopta o forma utopica, fara reclame suparatoare, prezentand informatii interesante intr-un aspect grafic elegant si foarte aerisit. O pagina foarte interesanta si care trebuie vizitata este galeria foto cu poze inedite din Delta Dunarii, realizate de un fotograf profesionist. Suntem siguri ca va veti bucura de aceste poze care infatiseaza salbaticia si natura unica a deltei.

In concluzie, daca iubiti natura, puteti face cateva referate simpatice, ilustrate in mod deosebit: www.x3m.ro/delta .


9.Situl lunii Septembrie 2001: Altrisc Armonia  ( http://www.armonia.ro/altrisc )

    Altrisc este un proiect al Asociatiei Armonia concentrat pe problema riscurilor asociate consumului de droguri injectabile. Totodata acest site isi propune a fi unul de studiu, informare si suport in legatura cu consumul de droguri. Popularitatea Internet-ului in grupa de varsta vizata de acest proiect cat si discretia informarii, au stat la baza nasterii site-ului Altrisc. In speranta ca informatiile din acest site vor ajuta la formarea unei atitudini responsabile fata de consumatorii de droguri, autorii incearca sa mentina viu interesul cu povestiri si cazuri reale, interviuri si chiar analize.

Va recomandam sa vizitati acest site si nu uitati ca un studiu efectuat în perioada septembrie 1997 - mai 1998 de Serviciul de Promovare a Sanatatii si Programe de Educatie pentru Sanatate pe un lot de 1212 elevi si studenti a aratat ca 10,8% s-au drogat macar o data iar 15.3% sunt tentati de a incerca un drog. Altrisc Armonia speram sa va ajute sa intelegeti mai bine acest pericol real reprezentat de droguri.


8.Situl lunii August 2001: ONG Romania ( http://www.teleactivities.org )

    Acest site este dedicat organizatiilor neguvernamnetlae Romanesti. El este parte a unui proiect al Societatii Romane pentru Telelucru (SRT). Unul din obiectivele acestui proiect este sa promoveze Societatea Informationala in Romania si ONG-urile romanesti pe Internet, oferind gazduire gratuita, si listarea ONG-urilor intr-un director specific. Astfel incat, daca sunteti un reprezentant al uneia din aceste organizatii, puteti avea o pagina gratuita a organizatiei dvs. la adresa http://www.teleactivities.org/ngo . De asemenea, nu trebuie sa omiteti nici publicatia electronica bilunara "ONG Romania". Din cuprinsul acesteia amintim sectiunile: Comunicate de presa, Training, Organizatiile se prezinta, Programe de finantare, Proiecte, Granturi, Resurse ONG, Parteneriat, Oportunitati, Eveniment, Mass-media, Anunturi, Feedback. Pentru abonare la "ONG Romania" puteti trimite un e-mail la: ongro-abonare@teleactivities.org . Cu siguranta o sa gasii multe lucruri utile si multe posibilitati de colaborare daca sunteti interesati.


7.Situl lunii Iulie 2001: Gradinita Centrofarm ( http://www.happyline.ro/gradinita )

    Site-ul gradinitei Centrofarm nu va ofera nici referate nici studii asupra teoriei relativitatii, nici vize pentru Canada. De ce este indedit? Pentru ca este al unei gradinite. La ScoalaOnline avem de gand sa facem si o sectiune pentru "grupa mica" dar pana atunci, puteti arunca o privire pe la http://www.happyline.ro/gradinita . Educatoare, joaca, somn, masa, joaca, educatoare, joaca, grupa mica, grupa mare, joca si iar joaca. Si mai presus de toate, multi copii. Interesanta este si mini-galeria de arta cu tablouri dar si videoteca. Cu alte cuvinte: filme de la gradinita.

Mai multe detalii despre acest site inedit nu va mai putem oferi deoarece am incercat sa contactam webmaster-ul dar doamna educatoare nu i-a mai dat voie la calculator :) - Gradinita pe Internet - E o idee frumoasa, nu?


6.Situl lunii Iunie 2001: BBC in limba romana ( http://www.bbc.co.uk/romanian/news1.shtml )

    Nevoia de a fi informat devine tot mai evidenta in ziua de azi. Site-ul BBC nu este numai un mijloc de informare, deoarece dispune de numeroase resurse culturale in limba romana. Ca sa fiu concret, site-ul prezinta stirile zilei atat in format text cat si transmisiune ra. In plus, exista sectiunile "Documentar" si "Magazin Stiintific" cu un rol educativ si cultural insemnat deoarece ofera o arhiva completa cu inregistrarile emisiunilor. Mai mult, aveti la dispozitie un adevarat manual de limba engleza: "King's English" - în traducere - "Engleza Regelui". În acest caz este vorba de regele muzicii rock-n-roll, Elvis Presley! În cele 30 de lectii ale cursului, veti afla ce spun despre Elvis admiratoarele sale, rudele, prietenii, si multi altii. Fiecare lecție conține o înregistrare în Real Audio [AUDIO], un vocabular [VOCABULARY], o variantă a lecției care poate fi tipărită fără grafică [PRINT] precum și un exercițiu interactiv [EXERCISE].

Site-ul BBC este modern, este gratuit, educativ si este in limba romana. Nu uitati ca daca aveti un real player instalat puteti asculta ultmul buletin de stiri BBC, daca apasati pe http://www.bbc.co.uk/romanian/rom.ram .


5.Situl lunii Mai 2001: Zamolxis - Istoria Dacilor ( http://www.zamolxis.ro )

    Cristian Tomescu: "La zece luni de zile de când am început sa adun materiale si date despre istoria dacilor, pot spune ca înca nu am gasit raspunsul la întrebarea: cine au fost dacii? De fapt, acum am mai multe întrebari decât raspunsuri. Cred ca raspunsul se afla în fiecare din noi, în sufletul nostru de român sau în sufletul nostru ascuns, de dac. De multe ori am simtit ca am amintiri ascunse în memoria sufletului meu. De fiecare data mi-am închipuit cum erau dacii si de fiecare data mi-am dat seama ca de fapt eu stiu toate acestea, numai ca nu pot sa-mi dau seama acum, ca nu am acces înca la amintirile ancestrale. De câte ori am mers prin paduri am avut straniul sentiment ca eu cunosc foarte bine aceste locuri, ca am mai fost acolo. Sau când am urmarit o reclama la o bere autohtona ce s-a folosit de daci si de numele capitalei dace, am simtit ca nu asta este imaginea dacilor si m-am revoltat în sinea mea."

In site-ul www.zamolxis.ro veti gasi cu siguranta tot ce doriti sa stiti despre daci si chiar mai multe. Un site de calitate maxima atat din punct de vedere al graficii cat si din punct de vedere al informatiei.


4.Situl lunii Aprilie 2001: UNDe ( http://unde.elite.ro )

    H.G. Wells enunta în 1937 ideea unui "creier universal", de fapt ideea realizarii unui index al tuturor cunostintelor umane. (Gasiti o versiune în limba engleza a textului sau la http://sherlock.sims.berkeley.edu/wells/world_brain.html).
De asemenea, Samuel Johnson avea dreptate cînd spunea ca "exista doua moduri de a sti: sa cunosti chiar tu subiectul sau sa stii de unde poti obtine informatii despre el".
Pentru perioada în care traim legatura dintre cele doua importante idei ar putea fi chiar Web-ul. Singura problema e ca e bine sa stiti "UNDe" sa mergeti.
Poate  va poate calauzi si revista 'UNDe', o publicatie bilunara distribuita gratuit prin email...
   Nu uitati sa mergeti la http://unde.elite.ro si sa va inregistrati pentru a primi acest ghid web exceptional !


3.Situl lunii Martie 2001: eSchola ( http://eschola.eun.org )

    Acest site este chiar foarte nou deoarece s-a lansat in aceasta luna. Ce este? Pai mai intai, eSchola este o initiativa a Domnului Ingegerd Wärnersson, Ministrul suedez al Scolilor si al Educatiei pentru Adulti, si a European Schoolnet (EUN) ca parte a programului pentru presedintia suedeza a Uniunii Europene (EU). Proiectul este o contributie pentru emplementarea initiativei de invatamant electronic a Comisiei Europene, si este lansat in stransa cooperare cu 23 de Ministere ale Educatiei din Europa si nu numai. Evenimentul este sponsorizat de Comisia Europeana, IBM, Cisco Systems si Sun Microsystems. Proiectul este disponibil in mai multe limbi (engleza, germana, franceza), astfel incat nu cred ca veti avea probleme cu "rasfoirea paginilor". Ar trebui sa spun ca anul acesta vor fi premii pentru cei care realizeaza in scoli proiecte utile pentru elevi si profesori. Astfel premiile se vor imparti pe patru categorii: premiile eSchool, premiile eTeaching, premiile myEUROPE si premiile eTeacher Training. Doriti sa va inscrieti in concurs? Nimic mai simplu! Accesati pagina de inscriere, alegeti-va tara si apoi completati formularul online. Nu uitati ca trebuie sa aveti mai intai scoala inregistrata in reteaua European Schoolnet. Dupa ce indepliniti aceste formalitati, nu ramane decat sa va uram succes sa castigati unul din numeroasele premii oferite de organizatori.

   Cele mai bune scoli din Europa se intrec pentru a realiza invatamantul de maine. Scoala electronica este si viitorul nostru, deci va invit sa vizitati pe indelete eScoala la http://eschola.eun.org !


2.Situl lunii Februarie 2001: Arena Politicii (www.ecst.csuchico.edu/~dinup/Political_Arena/index.html)

    Eram pe site-ul exicte si cautam ceva pentru scoala. Mi-a sarit in ochi ceva: "Atentat asupra scolii nationale in Transnistria". Am gasit aceasta intriganta, mai ales ca internetul si web-ul din Republica Moldova este mai putin dezvoltat. Ei bine, asa am descoperit o revista virtuala de stiinte politice numita "Arena Politicii". Revista este publicata de Fundatia pentru Cultura Politica, Chisinau. Cu toate ca la ScoalaOnline incercam sa evitam pe cat de mult politica, o sa incerc sa va prezint partea educativa, mai ales daca sunteti interesati de stiintele politice. In primul rand, nu cred ca veti avea probleme cu navigarea deoarece paginile nu contin prea multa grafica si chir aveti la dispozitie si o versiune numai text. De asemenea, site-ul are si o versiune in limba engleza. Mai tarziu am descoperit ca exista versiuni pentru Statele Unite si pentru Romania, publicate pe servere diferite (veti gasi adresele in prima pagina). Acum, intrati in pagina de cuprins, o sa descoperiti de ce e un site interesant. In primul rand, pentru ca analizeaza destul de lucid situatia actuala a Republicii Moldova. Mai intai sut prezentate partidele politice din Moldova, Partidul Democrat Agrar din Moldova (PDAM), Partidul Comunistilor din Moldova (PCM), Miscarea "Unitate-Edinstvo" (M "U-E"), Frontul Popular Crestin Democrat (FPCD), Partidul Fortelor Democratice (PFD). Asta ca sa intelegeti mai bine "republica semiprezidentiala" si itinerariile pentru intelegerea sistemului politic. De asemenea, sectiuni foarte interesantesunt "Nodul Transnistrean", "Societatea civila", "Geopolitica", "Simboluri si mituri", "Tranzitia in Europa de Est", "Aliante Militare", "Politica externa", etc. Va mai recomand sa consultati "Retrospectivele totalitarismului" cu regulamentul privind relatiile institutiilor de stat ale URSS si ale functionarilor acestora cu institutiile si persoanele oficiale ale statelor straine si informatii cu privire la rezultatele mobilizarilor pe teritoriul RSS Moldovenesti a persoanelor supuse serviciului militar în Armata Rosie, si faptele de dezertare.

   Concluzia este ca acest site-ul indeplineste rolul unui bun profesor de istorie, de geopolitica si de politica si cred ca poate veni in ajutorul multor studenti in sesiune sau la realizarea referatelor si proiectelor. Merita sa dati un clic!


1.Situl lunii Ianuarie 2001: Altogallego ( www.altogallego.com )

    Cu siguranta ca foarte putini dintre voi au auzit de acest site. Mie mi-a placut in mod deosebit. Mai intai trebuie sa stiti ca nu vi-l recomandam nici pentru grafica deosebita nici pentru servicii de mail, nici cumparaturi online. Este pur si simplu un site educativ, recomandat celor care au ca pasiune geografia. Ce prezinta el? Prezinta nordul Spaniei (in special Muntii Pirinei) si foloseste cateva imagini panoramice 3D care sunt pe cat de interesante pe atat de superbe si de bine realizate. Situl se bucura de doua versiuni: una in spaniola si una in engleza, ambele la fel realizate, cu mici diferente. Daca ajunget aici, veti avea posibilitatea de a vedea imagile 3D, fauna specifica nordului Spaniei, un muzeu cu imagini la 360 de grade, o galerie de arta destul de interesanta (Goya art gallery), si de asemenea, pentru amatorii turismului montan, daca aveti posibilitatea, cateva detalii turistice pentru aceasta zona. Puteti vedea hotelurile, statiunile montane si pretului practicate de acestea in toata perioada anului. Pagina cu servicii hoteliere si informatii este de asemenea bine realizata. Cu toate ca situl este inca in lucru, si mai trebuie aduse multe modificari, informatia, este cu siguranta utila pentru toata lumea, chair daca nu este din Spania.

   Pentru ca vorba lunga este saracia omului, nu putem sa facem nimic altceva decat sa va invitam sa vizitati situl Altogallego si daca este cazul, sa-l adaugati in bara de favorite.

 

[ Arhiva: Anul 2007 | Anul 2006 | Anul 2005 | Anul 2002 | Anul 2001 | Anul 2000 ]

 

 

Home | BAC/Teze | Biblioteca | Referate | Games | Horoscop | Muzica | Versuri | Limbi straine | DEX

Modele CV | Wallpaper | Download gratuit | JOB & CARIERA | Harti | Bancuri si perle | Jocuri Barbie

Iluzii optice | Romana | Geografie | Chimie | Biologie | Engleza | Psihologie | Economie | Istorie | Chat

 

Joburi Studenti JOB-Studenti.ro

Oportunitati si locuri de munca pentru studenti si tineri profesionisti - afla cele mai noi oferte de job!

Online StudentOnlineStudent.ro

Viata in campus: stiri, burse, cazari, cluburi, baluri ale bobocilor - afla totul despre viata in studentie!

Cariere si modele CVStudentCV.ro

Dezvoltare personala pentru tineri - investeste in tine si invata ponturi pentru succesul tau in cariera!

 

 > Contribuie la proiect - Trimite un articol scris de tine

Gazduit de eXtrem computers | Project Manager: Bogdan Gavrila (C)  

 

Toate Drepturile Rezervate - ScoalaOnline Romania