Home | BAC/Teze | Biblioteca | Jobs | Referate | Horoscop | Muzica | Dex | Games | Barbie

 

Search!

     

 

Index | Forum | E-mail

   

Vrei sa devii un bucatar renumit? Iti punem la dispozitie zeci de retete gustoase si sute de ponturi pentru bucataria ta. Vrem sa mananci sanatos si sa te distrezi daca ai facut o pasiune din gatit...

 

 
 
 
 
 Meniu rapid  Portalul e-scoala | CAMPUS ASLS | Forum discutii | Premii de excelenta | Europa





 

 

 

 

<Inapoi la Cuprins

SIROP DE ZMEURA SAU COACAZE NEGRE, NEFIERT

Ingrediente


La 1 l suc - 1 1/2 kg zahar si la 4-5 l suc - un pachetel cu sare de lamiie sau 1 kg zahar, 1 l suc, o aspirina, sare de lamiie.

Mod de preparare


Zmeura se pune in borcan, apoi se zdrobeste cu mina; se poate pune si apa, daca se prefera o cantitate mai mare de suc. Coacazele (boabele) spalate de praf, se desprind de pe ciorchini, se pun in borcan, apoi se zdrobesc bine cu mina.La 1 kg coacaze, se pun si 1/2 - 2 l apa, ca sa se dilueze sucul gros.Borcanul se acopera cu tifon, lasind sucul sa fermenteze 48 ore. Dupa aceea, se stoarce prin tifon dublu (udat cu apa bine si stors) sau prin masina de suc.Prin tifon se stoarce, cum s-a aratat in reteta precedenta; apoi, se cintareste, adaugind zaharul si sarea de lamiie si sau sucul de la 2-3 lamii care va ajuta zaharul sa se topeasca mai repede si va acidula siropul (se va putea bea cu sifon sau apa minerala). Sucul se amesteca cu lingura, pina cind zaharul se dizolva complet (cu pauze) chiar si pina a doua zi, caci se dizolva greu.Siropul se toarna apoi in sticle sau, preferabil, in damigene de cite 3 l, care se vor lega cu tifon dublu si se vor aseza in camara.Fermentatia va continua foarte incet, deoarece din cauza concentratiei zaharului, fermentii inactiveaza si sucul nu se poate transforma in vin. Deasupra se aduna spuma ca un dop (rezultata prin frecare si fermentare).Aceasta se va inlatura, numai cind se va consuma siropul.Este de preferat sa se introduca un furtun in sticla, care sa treaca prin acel dop de spuma compacta; astfel se va trage siropul limpede, in alta sticla.Siropul va avea gust putin sifonat si isi va pastra toate vitaminele.Se bea cu sifon sau apa minerala.

 

Home | BAC/Teze | Biblioteca | Referate | Games | Horoscop | Muzica | Versuri | Limbi straine | DEX

Modele CV | Wallpaper | Download gratuit | JOB & CARIERA | Harti | Bancuri si perle | Jocuri Barbie

Iluzii optice | Romana | Geografie | Chimie | Biologie | Engleza | Psihologie | Economie | Istorie | Chat

 

Joburi Studenti JOB-Studenti.ro

Oportunitati si locuri de munca pentru studenti si tineri profesionisti - afla cele mai noi oferte de job!

Online StudentOnlineStudent.ro

Viata in campus: stiri, burse, cazari, cluburi, baluri ale bobocilor - afla totul despre viata in studentie!

Cariere si modele CVStudentCV.ro

Dezvoltare personala pentru tineri - investeste in tine si invata ponturi pentru succesul tau in cariera!

 

 > Contribuie la proiect - Trimite un articol scris de tine

Gazduit de eXtrem computers | Project Manager: Bogdan Gavrila (C)  

 

Toate Drepturile Rezervate - ScoalaOnline Romania