Home | BAC/Teze | Biblioteca | Jobs | Referate | Horoscop | Muzica | Dex | Games | Barbie

 

Search!

     

 

Index | Forum | E-mail

   

INVATA O LIMBA STRAINA! - O campanie a studentilor de la limbi straine - aceasta pagina va ofera resurse pentru studiul limbilor straine si in acelasi timp va prezinta oportunitati de mobilitate si informatii utile...

 

 
 
 
 
 + Click:  Grupuri | Newsletter | Portal | Referate online | Forum discutii | Premii de excelenta | Europa

 

 

 

 

engleza

resurse pentru studiul limbii engleze, exercitii de gramatica, eseuri, studii si comentarii...

franceza

teste gramaticale, articole despre Franta si despre stilul de viata al francezilor, resurse utile pentru studiu...

germana

lectii pentru incepatori, sute de articole de specialitate, analize complexe, recenzii si eseuri scrise de profesori...

spaniola

resurse pentru studiul limbii engleze, exercitii de gramatica, eseuri, studii si comentarii...

neerlandeza

cultura si literatura neerlandeza, sarbatori, turism, pictori, universitati, clisee, exercitii de gramatica...

slovaca

informatii complete despre structura gramaticala a limbii, informatii despre cultura si folclorul slovac...

admitere.limbi.straine  | admitere.master

  

>> ANALELE UNIVERSITATII BUCURESTI

 - Despre bursele ERASMUS

 - Costul vietii Erasmus

 - Work & Travel UK

 - Work & Travel USA

 - Career Training

 - EURO<26 in Europa

 - Asigurarea de calatorie

 - Invata la Limbi Straine

 - MASTERATE

 

MASTER UE

Vezi si www.limbi-straine.ro !

 

 

Licenta si Master

 

2009

- MASTER TRADUCEREA TEXTULUI LITERAR

Studii Iudaice

In anul 2002 se infiinteaza Sectia de Studii Iudaice in cadrul Catedrei de Limbi și Literaturi Orientale, Facultatea de Limbi si Literaturi Straine a Universitatii din Bucuresti.

Facultatea s-a aliniat astfel la sistemul academic occidental, in cadrul caruia mari universitati au departamente dedicate studiului culturii iudaice.| mai multe detalii...

Estudia el ESPAÑOL
La Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, limba spaniolă se studiază în cadrul Catedrei de Lingvistică Romanică, Limbi și Literaturi Iberoromanice.

În ultimii ani numărul de studenți interesați de cunoașterea spațiului hispanic a crescut spectaculos. În prezent există 3 secții specializate în predarii limbii, culturii și literaturii spaniole, în încercarea de a acoperi o arie de interes cât mai largă:

Filologie spaniolă
Limbi moderne aplicate
Traducători și interpreți

Alături de studenți și în sprijinul lor se află un colectiv de profesori între care se numară personalități ale lingvisticii romanice, hispaniști bine cunoscuți în țară și peste hotare, traducători din limbile iberoromanice, lectori spanioli.

Cursurile din programa academică se află într-o strânsă legatura cu activitatea de cercetare întreprinsă de membrii Catedrei:

lingvistică romanică comparată, lingvistică spaniolă (în perspectiva contrastivă), pragmatică, stilistică, semantică, lexicologie, lexicografie, metodologie, ev mediu spaniol, tehnici narative în literatura spaniolă actuală, ediții științifice de texte vechi spaniole, literatură hispanoamericană, intertextualitate, curente și școli literare în spațiul iberic etc.

Prin intermediul programului SOCRATES-ERASMUS, studenții au posibilitatea de a studia spaniola timp de un semestru sau un an întreg la una dintre cele mai prestigioase universități din Spania: Universidad Complutense din Madrid, Universidad de Salamanca, Universidad de Santiago etc. Catedra are în prezent peste 30 de acorduri interuniversitare, patronate de programul european Socrates-Erasmus. 
| mai multe detalii...

De ce ITALIANA la Universitatea Bucuresti?

•Limba italiană este expresia unei mari culturi, civilizații și literaturi.
•Italiana este din ce în ce mai folosită ca limbă de afaceri.
•Programa de studii este astfel concepută încât să ofere viitorilor specialiști posibilitatea de a lucra în diverse domenii de activitate: învățământ, cercetare, presă scrisă și audiovizuală, în sistemul editorial, ca traducători și interpreți etc.
•Studenții au multiple posibilități de documentare: Biblioteca Centrală Universitară, filialele acesteia din incinta Facultății de Limbi și Literaturi Străine, Internet (prin rețeaua Facultății).


•Studenții merituoși pot studia un semestru sau un an la una dintre Universitățile din Italia cu care Catedra are acorduri de colaborare în cadrul programelor europene pentru învățământul universitar (Erasmus).
•Colectivul Catedrei este format din specialiști de înaltă ținută profesională.


•Masteratul de Studii culturale romanice este deschis tuturor celor interesați de literatura, cultura și istoria lingvistică a țărilor vorbitoare de limbi romanice, inclusiv absolvenților de limba italiană. >>>

 

Traducatori, interpreti, terminologi

•Italiana se poate studia în combinație cu o altă limbă străină, ambele limbi având aceeași pondere. Se pornește de la zero!!!
•Oferta de studiu cuprinde limba și civilizația italiană, traductologie, lexicologie, limbaje specializate, teoria și practica textului etc.
•Absolvenții vor putea lucra în edituri, în mediile de afaceri și în instituțiile publice, ca traducători, translatori, secretari, terminologi etc. >>>

 

Secția de FILOLOGIE:

•Italiana se poate studia ca specialitate A sau B, în combinație cu o altă limbă, în cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine, sau ca specialitate B, în cadrul Facultății de Litere. Începătorii pornesc de la zero!!!


•Oferta de studiu cuprinde limba și literatura italiană, civilizație, o vastă gamă de cursuri practice (redactare, traducere, limbaje specializate, conversație etc.), precum și un modul psiho-pedagogic.


•Absolvenții vor putea lucra în învățământ și cercetare, în sistemul editorial, presă și televiziune, ca traducători și translatori în mediile de afaceri etc.

 

 

Limbi Moderne Aplicate

 

•Italiana se studiază ca limba B, pornind de la nivelul de începător.
•Se studiază lexicul administrației și al afacerilor, cu accent pe noțiuni de drept, economie, știința informării și traductologie.
•Studenții se familiarizează cu utilizarea computerului.
•Practica semestrială se desfășoară în domenii precum: lucrări de birou, administrație și asistență managerială, traducere și interpretare etc.
• Programa de studiu este inspirată din programele altor universități europene cu secții echivalente și deschide perspective de colaborare cu aceste universități.
• Absolvenții vor putea lucra în mediile de afaceri și în instituțiile publice, ca referenți de specialitate, secretari, terminologi, traducători specializați în drept, economie, finanțe, interpreți, documentariști etc.

 

Secția de FILOLOGIE CLASICA:

Domeniu prin excelenta formator, Filologia Clasica reprezinta rezultatul îmbinarii studiului limbilor europene vechi, latina si elina (greaca veche), cu cel al istoriei culturii Antichitatii, fundament al celei europene. Este o disciplina complexa si ambitioasa, care presupune la învataceii sai varii calitati, de la vocatia enciclopedica la gîndirea analitica, metodica si corecta, combinata adesea cu capacitati de detectiv, logica si imaginatie, necesare pentru a reconstitui fascinantul tablou al unei epoci pornind de la numarul relativ mic de detalii care au strabatut secolele, pentru a recrea "leul pornind de la gheare", asa cum spunea o expresie de demult.

Astfel, se poate spune fara spaima de exagerare ca Filologia Clasica este poarta de intrare, indispensabila, pentru toti cei pasionati de studiul teologic, de filosofie, de istoria mentalitatilor si ideilor, de imagologie, de studiul politic.

În cadrul Universitatii din Bucuresti, aceasta disciplina are o îndelungata istorie. Catedra de Filologie Clasica se numara printre cele mai vechi catedre, adevarata piatra de temelie a învatamîntului românesc, si a format, de-a lungul veacurilor, nenumarate personalitati de prima marime ale vietii intelectuale – sa amintim numai cîteva nume mari ale secolelor XX si XXI: Al. Graur, D. Pippidi, T. Costa, I. Fischer, L. Wald, D. Slusanschi, dar si G. Liiceanu sau Z. Petre.

Profesori si absolventi ai acestei sectii a Facultatii de Limbi si Literaturi Straine au contribuit decisiv la aparitia unor opere de mare valoare. Amintim printre acestea traducerile si comentariile vechilor epopei, Iliada, Odiseea si Eneida, editarea operelor complete ale lui Platon si Aristotel, marele proiect al Septuagintei, dar si opera lui Dimitrie Cantemir, a carturarilor scolii Ardelene precum si importante culegeri de documente manuscrise, izvoarele istoriei României.

Provocarile ridicate de studiul Filologiei Clasice nu sînt cîtusi de putin anacronice, nici macar în contextul atît de complex al modernitatii pe care o traim; dimpotriva, acest domeniu reprezinta un fir calauzitor, adevarat "fir al Ariadnei", cu ajutorul caruia ne putem urma calea prin labirintul de idei, teorii si imagini, regasindu-le originile si intrînd în posesia cheii pentru coordonatele majore ale viitorului.

Studiul limbii Rromani

a. cursuri de zi

Limba rromani a început să fie studiată la Universitatea din București, pentru prima dată în România, din data de 22 octombrie 1992, în cadrul unui curs facultativ;


în anul universitar 1997 / 1998 se înființează secția B. indianistică (limbile hindi – rromani) – 10 locuri;
în perioada anilor universitari 1998/ 1999 - 2004 / 2005, secția a funcționat ca secție B. limba și literatura rromani – 10-15 locuri;
începând cu anul universitar 2005 / 2006 limba și literatura rromani se studiază în cadrul secției A, având 20 de locuri.


Important


Și la Admiterea 2006, secția A. limba și literatura rromani beneficiază de un număr de 20 locuri.

b. cursuri IDD

1. Istoric
în paralel, cu începere din anul universitar 2000 / 2001 și până în anul univ. 2004 / 2005, Universitatea din București - în cadrul Departamentului de Învățământ Deschis la Distanță CREDIS, în colaborare cu Facultatea de Psihologie, Pedagogie și Sociologie, și cu Facultatea de Limbi și Literaturi Străine – a organizat, anual, cuncurs de admitere la secția ”institutor – limba rromani”, cursurile fiind absolvite de 60 studenți rromi (promoțiile 2003 și 2005), în prezent fiind înscriși, în anii II, III și IV, alți 180 de cursanți (peste 80% rromi), care, în paralel, activează în învățământ ca profesori de limba și istoria rromilor, în 41 de județe.
În anul universitar 2005 / 2006, 80 de studenți rromi și nerromi, dispuși să lucreze la clase cu elevi rromi, au fost direcționați la forma IDD CREDIS, în cadrul Programului PIR (învățământ rural), inițiat de M. Ed.C.
2. secție nouă IDD în anul universitar 2006 / 2007 |
Mai multe detalii aici...

 

LMA - Limbi Moderne Aplicate

Număr locuri cu taxă: 100*
Finanțate de la buget: 10*
* cu posibilitate de suplimentare

FĂRĂ EXAMEN DE ADMITERE
Diploma de bacalaureat - 50%
Media celor 4 ani de studiu - 50%

Taxa de studii 500 Euro (cu posibilitate de achitare în două rate)

Durata studiilor: 3 ani
Diploma de absolvire s-a dovedit atrăgătoare pentru angajatori de tipul:
- bănci
- firme cu capital mixt
- instituții de afaceri și administrație publică
- Institutul de Integrare Europeană
ministere
- birouri de traduceri
Absolvenții dobândesc competențe profesionale în mai multe domenii de activitate.

BURSE DE STUDIU Internaționale:
Acord de schimb de studenți tip Erasmus cu universități din:
- Marea Britanie (Liverpool Hope University College)
- Franța (Université Paris VII, Université Jean Moulin Lyon III)

Specializări: Limba engleză – limba franceză/germană/italiană/spaniolă/ rusă

Pregătire interdisciplinară:
-competențe lingvistice conform Cadrului European de Referință
- competențe juridice
- competențe economice
- traduceri
- alcătuire bază de date
- informatică
Profesori cu experiență/o colaborare între Facultatea de Drept  si Facultatea de Limbi și Literaturi Străine

Detalii la tel (021)314 35 08, int. 194

Studiaza limbile slave!

Dublă specializare


Specializări A:
Sârbă - 14 locuri
Slovacă - 14 locuri
Ucraineană - 14 locuri

Specializări B: engleză, franceză, germană, rusă, italiană, spaniolă, portugheză, catalană, suedeză, hindi, română.

Cunoașterea unei limbi de circulație restrânsă, pe lângă una sau mai multe limbi de largă circulație vă oferă oportunități multiple în varii domenii: învățământ, cercetare, edituri, presă, radio, televiziune, diplomație, administrație publică, instituții de stat, firme, etc.

1) Candidații vor fi declarați admiși în ordinea mediilor și în limita locurilor la specializarea A;

2) Locurile la specializările B vor fi repartizate în funcție de opțiuni și medie;

3) Broșura de admitere poate fi achiziționată, contra cost, la secretariatul facultății;

4) Pentru informații suplimentare:
Tel.: 01/3143508/194-secretariatul facultății
Tel.: 01/2111820-Catedra de limbi slave

E-mail:
cnedelcu2004@yahoo.com
| www.limbi-straine.ro

 

traduceri

centrul de traducere si interpretare de text contemporan, revista translation cafe, autori englezi de renume...

literatura desperado

mari poeti si romancieri, critici de seama, tot ce vrei sa cunosti despre literatura desperado...

studii europene

invata sa devii un specialist european - Romania are nevoie de tine si e important sa apreciezi valrile europene...

studii americane

cultura americana cu valorile ei, concepte inedite, forme de expresie si de atitudine in noua ordine mondiala...

o facultate?

facultatea de limbi si literaturi straine poate fi raspunsul pe care il cauti - o echipa talentata de profesori iti arata calea...

mobilitate

pentru ca esti tanar, trebuie sa profiti de ocaziile pe care le ai - aici descoperi informatii despre burse si mobilitati...

 

Despre bursele ERASMUS | Costul vietii Erasmus | Work & Travel UK | Work & Travel USA | Career Training | EURO<26 in Europa Asigurarea de calatorie | Invata la Limbi Straine

Facultatea de Limbi si Literaturi Străine - Strada Edgar Quinet 5-7 Sector 1, cod 70106, București
Telefon: +021 312 13 13 | Fax +021 312 13 13 | E-mail: office@limbi-straine.ro

PARTENERI: www.limbi-straine.ro | www.american-studies.ro | www.ggr.ro | www.work-travel.ro | www.asls.ro

ScoalaOnline | Invata o limba straina!

Home | BAC/Teze | Biblioteca | Referate | Games | Horoscop | Muzica | Versuri | Limbi straine | DEX

Modele CV | Wallpaper | Download gratuit | JOB & CARIERA | Harti | Bancuri si perle | Jocuri Barbie

Iluzii optice | Romana | Geografie | Chimie | Biologie | Engleza | Psihologie | Economie | Istorie | Chat

 

Joburi Studenti JOB-Studenti.ro

Oportunitati si locuri de munca pentru studenti si tineri profesionisti - afla cele mai noi oferte de job!

Online StudentOnlineStudent.ro

Viata in campus: stiri, burse, cazari, cluburi, baluri ale bobocilor - afla totul despre viata in studentie!

Cariere si modele CVStudentCV.ro

Dezvoltare personala pentru tineri - investeste in tine si invata ponturi pentru succesul tau in cariera!

 

 > Contribuie la proiect - Trimite un articol scris de tine

Gazduit de eXtrem computers | Project Manager: Bogdan Gavrila (C)  

 

Toate Drepturile Rezervate - ScoalaOnline Romania