Home | BAC/Teze | Biblioteca | Jobs | Referate | Horoscop | Muzica | Dex | Games | Barbie

 

Search!

     

 

Index | Forum | E-mail

   

Vrei sa devii un bucatar renumit? Iti punem la dispozitie zeci de retete gustoase si sute de ponturi pentru bucataria ta. Vrem sa mananci sanatos si sa te distrezi daca ai facut o pasiune din gatit...

 

 
 
 
 
 Meniu rapid  Portalul e-scoala | CAMPUS ASLS | Forum discutii | Premii de excelenta | Europa





 

 

 

 

<Inapoi la Cuprins

DULCEATA DE STRUGURI

Ingrediente


1 kg struguri, cintariti dupa ce au fost curatati de coaja si seminte, 1 kg zahar, vanilie, 50 ml zeama de lamiie sau 50 g glucoza, 1/2 l apa.

Mod de preparare


Pentru dulceata se aleg numai struguri cu boabe mari cu coajagroasa si miezul compact (nu zemos).Coaja se curata usor cu mina si cu un cutit, tragind din partea unde a fost prinsa codita spre virf, apoi cu o scobitoare se scot semintele: boabele curatate se cintaresc.Intr-o cratita, zaharul, apa,zeama de lamiie si 2-3 cm dintr-un baton de vanilie se amesteca putin, pe foc, pina cind se topeste zaharul.Siropul se fierbe, pina cind se leaga (cind se ridica lingura din sirop pe latul ei, cad deodata 3 picaturi una linga alta )si apoi se adauga boabele de struguri. Cratita se lasa 5 minute mai la o parte ca fructele sa lase putina zeama, apoi se trece la foc mijlociu si se lasa pina cind se leaga din nou siropul(dar nu prea mult).Cind dulceata este gata,fructele plutesc in tot siropul pina la fund si au un aspect unsuros, lucios (nu zemos).Strugurii contin o mare cantitate de pectina, substanta gelatinoasa care va gelifica siropul chiar daca este mai subtire, dupa ce acesta se raceste.Daca se leaga prea mult, siropul se va ingalbeni si va capata gust de zahar ars, deci trebuie o mare atentie la aceasta faza.Daca nu s-a pus baton de vanilie, zaharul vanilat se adauga numai cu un minut inainte de a se lua cratita de pe foc ca dulceata sa nu-si piarda aroma.Se aduna spuma si cratita se acopera cu un servet udat in apa si bine stors.Dupa ce s-a racit, dulceata se pune in borcane care, apoi, se leaga cu celofan.

 

Home | BAC/Teze | Biblioteca | Referate | Games | Horoscop | Muzica | Versuri | Limbi straine | DEX

Modele CV | Wallpaper | Download gratuit | JOB & CARIERA | Harti | Bancuri si perle | Jocuri Barbie

Iluzii optice | Romana | Geografie | Chimie | Biologie | Engleza | Psihologie | Economie | Istorie | Chat

 

Joburi Studenti JOB-Studenti.ro

Oportunitati si locuri de munca pentru studenti si tineri profesionisti - afla cele mai noi oferte de job!

Online StudentOnlineStudent.ro

Viata in campus: stiri, burse, cazari, cluburi, baluri ale bobocilor - afla totul despre viata in studentie!

Cariere si modele CVStudentCV.ro

Dezvoltare personala pentru tineri - investeste in tine si invata ponturi pentru succesul tau in cariera!

 

 > Contribuie la proiect - Trimite un articol scris de tine

Gazduit de eXtrem computers | Project Manager: Bogdan Gavrila (C)  

 

Toate Drepturile Rezervate - ScoalaOnline Romania