Home | BAC/Teze | Biblioteca | Jobs | Referate | Horoscop | Muzica | Dex | Games | Barbie

 

Search!

     

 

Index | Forum | E-mail

   

Vrei sa devii un bucatar renumit? Iti punem la dispozitie zeci de retete gustoase si sute de ponturi pentru bucataria ta. Vrem sa mananci sanatos si sa te distrezi daca ai facut o pasiune din gatit...

 

 
 
 
 
 Meniu rapid  Portalul e-scoala | CAMPUS ASLS | Forum discutii | Premii de excelenta | Europa





 

 

 

 

<Inapoi la Cuprins

GOGOSARI IN OTET

Ingrediente


1 l otet, 1/2 kg zahar, sare, foi de dafin, 300-400 g hrean, 20 boabe de piper, 7-8 kg gogosari.

Mod de preparare


Gogosarii se pun in otet, (se adauga la 1 l de otet 2 l de apa) si ca sa se reduca din taria otetului se adauga la cei 3 l de lichid 1/2 kg zahar. Se mai adauga 10 g sare pentru fiecare l de lichid, iar pentru tot lichidul, 1-2 foi de dafin si o frunza de telina si circa 300-400 g hrean si 20 boabe de piper sau 1/2 lingurita cu piper macinat, la 7-8 kg gogosari. Se spala gogosarii si se scurg. Cind se conserva intregi, i se face fiecarui gogosar cite o taietura de 3-4 cm chiar la mijloc, pe partea opusa cozii. Este mai practic sa se puna toti gogosarii taiati in felii, economisind astfel borcane si spatiu de depozitare. Intr-o cratita de 6-7 l se pun 1 l de otet si 2 l de apa, plus zaharul, sarea si condimentele mentionate mai sus , si se lasa sa fiarba acoperite. Cind lichidul clocoteste, se pune un rind de gogosari intregi sau, daca sint taiati in felii, se pun citi cuprinde lichidul; se acopera si se lasa sa se infierbinte, pina cind fierb in clocote 1- 2 minute. Daca gogosarii sint intregi, se intorc un minut si pe partea cealalta. Daca sint taiati felii, se scot imediat si se impart in borcanele caldute, asezate pe o tava din tabla smaltuita, pe marginea sobei la foc mic. Borcanele se umplu fara a-i presa, lasindu-i asa cum se aseaza ei. Gogosarii se pot pune toti intr-o cratita acoperita. Oparirea are scopul de a le reduce din rigiditate, astfel intrind in numar mai mare din borcane. Dupa ce se mai racesc, se completeaza continutul borcanelor cu continutul unuia din ele. Dupa ce toti au fost asezati in borcane, deasupra lor se pun in cruce, cite 2-3 felii de hrean la fiecare borcan sau cite o lingurita cu virf de saminta de mustar pentru fiecare litru calculat dupa volumul borcanului. Otetul in care au fost opariti se imparte imediat in toate borcanele. Borcanele se leaga cu celofan dublu si se pastreaza in camara.

 

Home | BAC/Teze | Biblioteca | Referate | Games | Horoscop | Muzica | Versuri | Limbi straine | DEX

Modele CV | Wallpaper | Download gratuit | JOB & CARIERA | Harti | Bancuri si perle | Jocuri Barbie

Iluzii optice | Romana | Geografie | Chimie | Biologie | Engleza | Psihologie | Economie | Istorie | Chat

 

Joburi Studenti JOB-Studenti.ro

Oportunitati si locuri de munca pentru studenti si tineri profesionisti - afla cele mai noi oferte de job!

Online StudentOnlineStudent.ro

Viata in campus: stiri, burse, cazari, cluburi, baluri ale bobocilor - afla totul despre viata in studentie!

Cariere si modele CVStudentCV.ro

Dezvoltare personala pentru tineri - investeste in tine si invata ponturi pentru succesul tau in cariera!

 

 > Contribuie la proiect - Trimite un articol scris de tine

Gazduit de eXtrem computers | Project Manager: Bogdan Gavrila (C)  

 

Toate Drepturile Rezervate - ScoalaOnline Romania