Home | BAC/Teze | Biblioteca | Jobs | Referate | Horoscop | Muzica | Dex | Games | Barbie

 

Search!

     

 

Index | Forum | E-mail

   

Vrei sa devii un bucatar renumit? Iti punem la dispozitie zeci de retete gustoase si sute de ponturi pentru bucataria ta. Vrem sa mananci sanatos si sa te distrezi daca ai facut o pasiune din gatit...

 

 
 
 
 
 Meniu rapid  Portalul e-scoala | CAMPUS ASLS | Forum discutii | Premii de excelenta | Europa





 

 

 

 

<Inapoi la Cuprins

GLAZURA DE CIOCOLATA

Ingrediente


150 g ciocolata de menaj, 150 g zahar, 75 ml apa, 30-50 g unt.

Mod de preparare


Ciocolata se rade prin razatoarea cu gauri mari intr-un castronel.Intr-un ibric, asezat pe foc, zaharul si apa se amesteca cu o lingura de metal, pina cind zaharul se dizolva complet;siropul se lasa sa fiarba acoperit cu o farfurioara de portelan pina cind se leaga (cad 3 picaturi de sirop una linga alta, atunci cind se ridica lingura din sirop pe latimea ei; lingura se va pastra tot timpul pe farfuria de portelan).Castronelul cu ciocolata se pune pe un vas cu apa calda (nu fierbinte).Cind este suficient legat, siropul se adauga in suvoi subtire in ciocolata care se amesteca incontinuu cu lingura.Glazura trebuie sa aiba consistenta unei smintini subtiri, care curge (cind se ridica lingura, dosul acesteia va ramine glasat).Daca este destul de subtire, nu mai este nevoie sa se adauge unt.In cazul in care este nevoie sa se mai subtieze, se adauga 30 g unt, amestecindu-se in continuare tot pe apa calda pina cind se omogenizeaza perfect; daca nu se amesteca bine untul in glazura, aceasta va fi patata (cu dire de grasime), dupa ce se usuca.Daca glazura este prea subtire, se ia de pe apa calda si se vintura putin cu lingura ca sa se raceasca si astfel se va mai ingrosa.Daca esteprea groasa, se adauga 1-2 lingurite cu apa calda sau 20-30 g unt, cu care se amesteca bine.Nu este necesar sa se puna unt in glazura, daca aceasta a fost subtiata suficient cu sirop bine legat.Cu unt glazura se intareste mai repede, dar stralucirea este numai momentana;dupa ce se raceste devine mata.Cu apa simpla glazura se subtiaza, numai cind este nevoie, cu 1-2 lingurite, altfel se va folosi numai sirop bine legat; sau se dilueaza cu putin unt, amestecind apa calduta si imediat se glaseaza cu ea asa calduta.

 

Home | BAC/Teze | Biblioteca | Referate | Games | Horoscop | Muzica | Versuri | Limbi straine | DEX

Modele CV | Wallpaper | Download gratuit | JOB & CARIERA | Harti | Bancuri si perle | Jocuri Barbie

Iluzii optice | Romana | Geografie | Chimie | Biologie | Engleza | Psihologie | Economie | Istorie | Chat

 

Joburi Studenti JOB-Studenti.ro

Oportunitati si locuri de munca pentru studenti si tineri profesionisti - afla cele mai noi oferte de job!

Online StudentOnlineStudent.ro

Viata in campus: stiri, burse, cazari, cluburi, baluri ale bobocilor - afla totul despre viata in studentie!

Cariere si modele CVStudentCV.ro

Dezvoltare personala pentru tineri - investeste in tine si invata ponturi pentru succesul tau in cariera!

 

 > Contribuie la proiect - Trimite un articol scris de tine

Gazduit de eXtrem computers | Project Manager: Bogdan Gavrila (C)  

 

Toate Drepturile Rezervate - ScoalaOnline Romania