Home | BAC/Teze | Biblioteca | Jobs | Referate | Horoscop | Muzica | Dex | Games | Barbie

 

Search!

     

 

Index | Forum | E-mail

   

Vrei sa devii un bucatar renumit? Iti punem la dispozitie zeci de retete gustoase si sute de ponturi pentru bucataria ta. Vrem sa mananci sanatos si sa te distrezi daca ai facut o pasiune din gatit...

 

 
 
 
 
 Meniu rapid  Portalul e-scoala | CAMPUS ASLS | Forum discutii | Premii de excelenta | Europa





 

 

 

 

<Inapoi la Cuprins

GLAZURA RAPIDA DE CACAO (II)

Ingrediente


500 g zahar, 250 ml apa, o lingurita zeama de lamiie sau otet, sau o lingurita cu virf glucoza (sirop viscos), 50 g cacao sau 100-150 g ciocolata, 50-80 g unt.

Mod de preparare


Cind este necesara o cantitate mai mare de glazura, pentru tort, islere sau alte prajituri se va proceda astfel: intr-o olita sau craticioara de 1 l (folosita numai in acest scop), asezata pe foc, se amesteca zaharul, apa, zeama de lamiie, otetul sau glucoza, cu o lingura metalica, pina cind zaharul se dizolva complet; apoi, siropul se fierbe in continuare, acoperit cu o farfurie de portelan pina cind se leaga bine, facind si proba in apa rece.Siropul, legat suficient pina cind se formeaza bomboana moale in apa rece, se ia de pe foc si in el se adauga cacaua cernuta sau ciocolata rasa, amestecind fara intrerupere, cu lingura, pina cind se incorporeaza bine.Glazura se poate lasa si alba daca nu se foloseste imediat, urmind a se colora la nevoie cu cacao, ciocolata sau diferite culori vegetale dupa gust.In acest caz, dupa ce proba a fost buna, se lasa sa se raceasca putin siropul (acoperit cu farfuria, ca sa nu se formeze cristale) si cind este pe jumatate racit, se freaca cu lingura pina cind se raceste, se albeste si se taie ca si serbetul.Daca pe lingura cu care s-a amestecat in sirop s-au format cristale, se va folosi alta lingura curata.Dupa ce s-a ingrosat fara cristale de zahar, dupa frecare, se adauga cacaua sau culoarea si aroma dorita.Glazura se poate pastra in punga de naylon ca sa ramina moale; la nevoie se incalzeste pe apa calda.Se poate folosi fara unt.Glazura trebuie sa aiba consistenta unei smintini care curge.Cind glasarea prajiturilor marunte dureaza mult si glazura se mai ingroasa, se poate dilua cu o lingurita de apa fierbinte sau cu putin unt, amestecind-o pe apa mai calda pina cind se incorporeaza mai bine.Glazura se tine tot timpul pe un vas cu apa mai calda, daca glasarea dureaza mai mult.Glazura va fi fina ca si cu serbet.

 

Home | BAC/Teze | Biblioteca | Referate | Games | Horoscop | Muzica | Versuri | Limbi straine | DEX

Modele CV | Wallpaper | Download gratuit | JOB & CARIERA | Harti | Bancuri si perle | Jocuri Barbie

Iluzii optice | Romana | Geografie | Chimie | Biologie | Engleza | Psihologie | Economie | Istorie | Chat

 

Joburi Studenti JOB-Studenti.ro

Oportunitati si locuri de munca pentru studenti si tineri profesionisti - afla cele mai noi oferte de job!

Online StudentOnlineStudent.ro

Viata in campus: stiri, burse, cazari, cluburi, baluri ale bobocilor - afla totul despre viata in studentie!

Cariere si modele CVStudentCV.ro

Dezvoltare personala pentru tineri - investeste in tine si invata ponturi pentru succesul tau in cariera!

 

 > Contribuie la proiect - Trimite un articol scris de tine

Gazduit de eXtrem computers | Project Manager: Bogdan Gavrila (C)  

 

Toate Drepturile Rezervate - ScoalaOnline Romania