Home | BAC/Teze | Biblioteca | Jobs | Referate | Horoscop | Muzica | Dex | Games | Barbie

 

Search!

     

 

Index | Forum | E-mail

   

Vrei sa devii un bucatar renumit? Iti punem la dispozitie zeci de retete gustoase si sute de ponturi pentru bucataria ta. Vrem sa mananci sanatos si sa te distrezi daca ai facut o pasiune din gatit...

 

 
 
 
 
 Meniu rapid  Portalul e-scoala | CAMPUS ASLS | Forum discutii | Premii de excelenta | Europa





 

 

 

 

<Inapoi la Cuprins

BAGHETE CU NUCI SAU ALUNE

Ingrediente


Aluatul: un ou intreg mare (60 g ), un galbenus, 280 g nuci sau alune, 280 g zahar pudra, o lingura rom sau zeama de lamiie (15 ml). Glazura: un albus, 140 g zahar pudra, o lingura zeama de lamiie, un plic cu zahar vanilat.

Mod de preparare


Oul intreg si galbenusul se freaca cu zaharul pudra si romul, 10 minute, sau 2 minute, cu mixerul. Nucile sau alunele se pun dinainte in tava si se lasa la cuptor, la foc mijlociu, 10 minute, cu usa cuptorului deschisa, amestecindu-le din cind in cind cu lingura, ca sa nu se rumeneasca , ci numai sa capete gust bun de prajit; se freaca apoi intre palme, ca sa se indeparteze cojile uscate si se trec prin masina de nuci. Nucile sau alunele macinate se amesteca cu ouale frecate si se framinta, apoi, cu mina, ca o pasta, 1-2 minute. Compozitia se pune pe o foaie de nailon, presarata cu pesmet din biscuiti, cernut, sau cu nuca macinata si i se da forma de dreptunghi, presind cu palma, ca sa aiba peste tot aceeasi grosime si marginile drepte. Se intinde cu sucitorul in foaie de 1/2 cm grosime, presarind si deasupra pesmet sau nuca, ca sa nu se lipeasca de sucitor. Foaia se taie toata odata in baghete de 2/4 cm, cu cutitul trecut prin faina. Pentru glazura, se bate albusul spuma, cu furculite, se adauga zaharul pudra, zeama de lamiie, si zaharul vanilat si se amesteca, apoi, circular 5-6 minute, pina cind se topeste bine zaharul si spuma capata consistenta unei smintini groase care curge putin. Se desarta in lungul si latul baghetelor si se niveleaza cu lama unui cutit inoxidabil. Se tapeteaza 2-3 tavi cu hirtie alba. Se introduce lama unui cutit de masa, trecuta prin faina, sub fiecare bagheta si se asaza pe hirtia alba; distanta dintre ele trebuie sa fie de 1 1/2 cm.Tava se introduce in cuptor, la foc mijlociu, cu usa cuptorului complet deschisa si se lasa cca 30 minute. Dupa 15 minute, se intoarce tava in cuptor; albusul va fi usor rumenit. Daca se inchide usa cuptorului, baghetele cresc mult si se deformeaza. Dupa ce s-au copt, se lasa sa se usuce bine pe un platou, in bucatarie. Se pot pastra mult tinp, in cutie de carton inchisa.

 

Home | BAC/Teze | Biblioteca | Referate | Games | Horoscop | Muzica | Versuri | Limbi straine | DEX

Modele CV | Wallpaper | Download gratuit | JOB & CARIERA | Harti | Bancuri si perle | Jocuri Barbie

Iluzii optice | Romana | Geografie | Chimie | Biologie | Engleza | Psihologie | Economie | Istorie | Chat

 

Joburi Studenti JOB-Studenti.ro

Oportunitati si locuri de munca pentru studenti si tineri profesionisti - afla cele mai noi oferte de job!

Online StudentOnlineStudent.ro

Viata in campus: stiri, burse, cazari, cluburi, baluri ale bobocilor - afla totul despre viata in studentie!

Cariere si modele CVStudentCV.ro

Dezvoltare personala pentru tineri - investeste in tine si invata ponturi pentru succesul tau in cariera!

 

 > Contribuie la proiect - Trimite un articol scris de tine

Gazduit de eXtrem computers | Project Manager: Bogdan Gavrila (C)  

 

Toate Drepturile Rezervate - ScoalaOnline Romania