Home | BAC/Teze | Biblioteca | Jobs | Referate | Horoscop | Muzica | Dex | Games | Barbie

 

Search!

     

 

Index | Forum | E-mail

   

Vrei sa devii un bucatar renumit? Iti punem la dispozitie zeci de retete gustoase si sute de ponturi pentru bucataria ta. Vrem sa mananci sanatos si sa te distrezi daca ai facut o pasiune din gatit...

 

 
 
 
 
 Meniu rapid  Portalul e-scoala | CAMPUS ASLS | Forum discutii | Premii de excelenta | Europa





 

 

 

 

<Inapoi la Cuprins

CORNULETE "PRESBURG" (CARE PLESNESC DEASUPRA)

Ingrediente


Aluatul:1/2 kg faina, 250 g unt, 100 g zahar, 2 galbenusuri, un ou, un virf de lingurita sare, 40 g drojdie, coaja rasa si zeama de la 1/2 lamiie, o lingurita praf copt.Umplutura:200 g nuci macinate, 30 g pesmet, 250 ml lapte, 150 g zahar, 20 ml rom.

Mod de preparare


Drojdia se freaca cu zaharul, intr-un castron, pina cind se lichefiaza, adaugindu-se apoi untul moale, galbenusurile, oul intreg, sarea, coaja de lamiie si, la urma, faina cu praful de copt.Aluatul mai virtos se amesteca cu mina (fara sa se framinte), pina cind se incorporeaza toate, apoi se lasa sa creasca intr-un loc caldut, 15 minute, pina ce isi dubleaza volumul.In acest timp , se prepara umplutura.Intr-o cratita, pe foc mic, se amesteca nucile,pesmetul si zaharul, pina cind compozitia s-a racit, se adauga romul, vanilia si, facultativ, o lingurita cu gem din coji de portocale sau numai coaja de lamiie si portocala.Aluatul dospit se pune pe masa, sau pe o foaie de nailon presarata cu putina faina, se ruleaza in forma de sul mai gros, care se taie cu cutitul in 30 de bucati.Fiecare bucata se modeleaza intre palme in forma de bila, apoi se intinde cu sucitorul in forma ovala (lunga de 8-10 cm si lata de 4-5 cm).Umplutura se calculeaza astfel, incit sa ajunga pentru 30 cornuri, aceasta asezindu-se ca un rulou subtire pe jumatate din foaia intinsa in lungul ei;dupa aceea, se acopera cu cealalta jumatate de aluat ramasa libera;astfel, se suprapun jumatatile, apropiindu-se bine marginile aluatului una peste alta, fara sa se ruleze, cum de obicei se procedeaza la cornuri.Se asaza in tava cu distanta de 3 cm intre ele, dindu-li-se forma curbata.Cornurile se ung deasupra cu pensula muiata numai in galbenus, lasindu-le 15 minute, la rece, sa se usuce (in camara).In galbenus nu se pune ap, cel mult 2-3 picaturi.Apoi se ung, din nou, cu galbenus, lasindu-le la rece, 15 minute, sa se usuce.Dupa aceea, tava se introduce in cuptorul dinainte incalzit la foc mijlociu, unde se lasa 30 minute (pina cind se coc cornurile dintr-o tava, restul se lasa la rece).Nu se deschide cuptorul 15 minute; dupa aceea, focul se mai reduce, ca sa nu se rumeneasca prea mult galbenusul.La copt, galbenusul uscat plesneste prin cresterea aluatului de sub el si se formeaza crapaturi neregulate, foarte decorative; partea cu galbenus va capata culoare maro mai inchis, iar crapaturile vor fi mai deschise la culoare.Nu se pudreaza cu zahar.

 

Home | BAC/Teze | Biblioteca | Referate | Games | Horoscop | Muzica | Versuri | Limbi straine | DEX

Modele CV | Wallpaper | Download gratuit | JOB & CARIERA | Harti | Bancuri si perle | Jocuri Barbie

Iluzii optice | Romana | Geografie | Chimie | Biologie | Engleza | Psihologie | Economie | Istorie | Chat

 

Joburi Studenti JOB-Studenti.ro

Oportunitati si locuri de munca pentru studenti si tineri profesionisti - afla cele mai noi oferte de job!

Online StudentOnlineStudent.ro

Viata in campus: stiri, burse, cazari, cluburi, baluri ale bobocilor - afla totul despre viata in studentie!

Cariere si modele CVStudentCV.ro

Dezvoltare personala pentru tineri - investeste in tine si invata ponturi pentru succesul tau in cariera!

 

 > Contribuie la proiect - Trimite un articol scris de tine

Gazduit de eXtrem computers | Project Manager: Bogdan Gavrila (C)  

 

Toate Drepturile Rezervate - ScoalaOnline Romania