Home | BAC/Teze | Biblioteca | Jobs | Referate | Horoscop | Muzica | Dex | Games | Barbie

 

Search!

     

 

Index | Forum | E-mail

   

Vrei sa devii un bucatar renumit? Iti punem la dispozitie zeci de retete gustoase si sute de ponturi pentru bucataria ta. Vrem sa mananci sanatos si sa te distrezi daca ai facut o pasiune din gatit...

 

 
 
 
 
 Meniu rapid  Portalul e-scoala | CAMPUS ASLS | Forum discutii | Premii de excelenta | Europa





 

 

 

 

<Inapoi la Cuprins

CORNURI FOARTE FRAGEDE (I)

Ingrediente


250 g margarina sau unt, 100 gfaina, o lingurita rasa de sare (10 g).

Mod de preparare


Intr-un castron, se amesteca drojdia cu zaharul pina cind se lichefiaza, apoise adauga oul intreg, smintina, laptele, zeama si coaja de lamiie si faina; se framinta cu mina, 6-7 minute si se lasa la cald sa creasca 15 minute.In alt castron, se freaca grasimea (tinuta la cald, ca sa fie moale) cu faina si sarea pina ce se omogenizeaza, lasind aluatul mai aproape de sursa de caldura, ca sa se mentina moale.Dupa ce a crescut, dublindu-si volumul, aluatul se pune pe o foaie de nailon, presarata cu faina si se intinde in foaie dreptunghiulara de 1/2 cm grosime.Se distribuie grasimea de la punctul I in gramajoare pe toata foaia, iar acestea se intind, apoi cu cutitul, ajutindu-ne si cu mina , ca sa nu se deformeze foaia pina ce se unge toata suprafata.Se ruleaza, incepind de la latura mai lunga; ruloul se aplatizeaza cu palmele si cu sucitorul, ca sa se obtina latimea de cca 30 cm; capetele ruloului se aduc pina la mijlocul lui si, apoi, se indoaie inca odata cum s-ar inchide o carte.Se lasa aluatul sa stea 5 minute ca sa devina mai elastic, apoi se intinde in foaie de 3-4 mm grosime;foaia se taie pe lungime, in fisii late de 8-10 cm, cu cutitul trecut mereu prin faina.Fiecare fisie se taie, pe diagonala, in triunghiuri.Pe cite o latura a triunghiurilor se pune 1/2 lingurita de marmelada.Triunghiurile se ruleaza in forma de cornuri, si apoi se asaza in tava cu distanta de 2-3 cm intre ele.Tava se introduce imediat, in cuptorul bine incalzit dinainte la foc mijlociu, unde se lasa cca 30 minute.Dupa 20 minute cuptorul se poate deschide si focul se reduce, daca este necesar.Dupa ce se scot din cuptor, cornurile se trec prin zahar vanilat.Acest aluat se va lucra imediat dupa ce a fost impaturit cu grasimea, altfel va fermenta si faina cu care a fost frecata grasimea si nu se va mai desface in foi.

 

Home | BAC/Teze | Biblioteca | Referate | Games | Horoscop | Muzica | Versuri | Limbi straine | DEX

Modele CV | Wallpaper | Download gratuit | JOB & CARIERA | Harti | Bancuri si perle | Jocuri Barbie

Iluzii optice | Romana | Geografie | Chimie | Biologie | Engleza | Psihologie | Economie | Istorie | Chat

 

Joburi Studenti JOB-Studenti.ro

Oportunitati si locuri de munca pentru studenti si tineri profesionisti - afla cele mai noi oferte de job!

Online StudentOnlineStudent.ro

Viata in campus: stiri, burse, cazari, cluburi, baluri ale bobocilor - afla totul despre viata in studentie!

Cariere si modele CVStudentCV.ro

Dezvoltare personala pentru tineri - investeste in tine si invata ponturi pentru succesul tau in cariera!

 

 > Contribuie la proiect - Trimite un articol scris de tine

Gazduit de eXtrem computers | Project Manager: Bogdan Gavrila (C)  

 

Toate Drepturile Rezervate - ScoalaOnline Romania