Home | BAC/Teze | Biblioteca | Jobs | Referate | Horoscop | Muzica | Dex | Games | Barbie

 

Search!

     

 

Index | Forum | E-mail

   

Vrei sa devii un bucatar renumit? Iti punem la dispozitie zeci de retete gustoase si sute de ponturi pentru bucataria ta. Vrem sa mananci sanatos si sa te distrezi daca ai facut o pasiune din gatit...

 

 
 
 
 
 Meniu rapid  Portalul e-scoala | CAMPUS ASLS | Forum discutii | Premii de excelenta | Europa





 

 

 

 

<Inapoi la Cuprins

CUIBURI DE VIESPI

Ingrediente


Aluatul: 500 g faina, 40 g drojdie, 30 g zahar, 15 ml rom, 50 ml untdelemn, 5 galbenusuri, 300 ml lapte, coaja rasa de la 1/2 lamiie.Pentru uns:200 g unt, 200 g nuci macinate, 100 g zahar.Siropul:100 ml lapte, 150 g zahar, un plic zahar vanilat.

Mod de preparare


Intr-un castron de 2 l, se freaca drojdia cu zaharul,se adauga galbenusurile, romul, untdelemnul sau untul topit, coaja de lamiie, sarea, laptele si, la urma, faina.Se amesteca bine, la inceput cu lingura, apoi se framinta cu mina in castron, 10 minute si se lasa sa creasca 15-20 minute, pina cind isi dubleaza volumul.In acest timp, se freaca untul cu zaharul pina ce se moaie.Aluatul dospit se pune pe masa sau pe o foaie de nylon, presarata cu faina si i se da forma de dreptunghi, presindu-l cu mina, ca sa aiba peste tot aceeasi grosime si marginile drepte.Se intinde in foaie dreptunghiulara de 3-4 mm grosime care, apoi, se unge cu tot untul, intins cu cutitul in strat subtire si se presara cu nucile.Foaia se taie toata odata cu ruleta sau cu cutitul (trecute mereu prin faina, ca sa nu se lipeasca aluatul), in fisii de cca 5 cm latime si 20 cm lungime. Se ruleaza fiecare fisie; rulourile astfel obtinute se asaza pe una din baze, intr-o cratita sau tava, unsa cu unt, cu distanta de 3 cm intre ele, ca sa aiba loc sa creasca.Partea de la baza fiecarui rulou se aduna, inainte de a se aseza pe tava, in asa fel incit sa nu permita untului sa curga in timpul coptului.Se lasa mai aproape de sursa de caldura sa creasca cca 30 minute, apoi tava (cratita) se introduce in cuptorul bine incalzit la foc mijlociu, unde se lasa 30-40 minute.Nu se deschide cuptorul 20 minute.Intr-o craticioara, pusa la foc mic, zaharul se dizolva in lapte si se lasa sa fiarba 2-3 clocote; cind se ia de pe foc, se amesteca cu zaharul vanilat.Dupa ce prajitura s-a copt si s-a rumenit usor, tava se scoate din cuptor; cu ajutorul unei pensule, prajitura se stropeste bine cu tot siropul (trebuie sa fie unsa bine la suprafata) si apoi tava se introduce din nou in cuptor, unde se lasa 10 minute, ca deasupra sa se formeze o glazura lucioasa.Se servesc calde sau reci, desprinse unele de altele (daca s-au lipit).Cuiburile de viespi se pot prepara, la fel, si fara nuca.

 

Home | BAC/Teze | Biblioteca | Referate | Games | Horoscop | Muzica | Versuri | Limbi straine | DEX

Modele CV | Wallpaper | Download gratuit | JOB & CARIERA | Harti | Bancuri si perle | Jocuri Barbie

Iluzii optice | Romana | Geografie | Chimie | Biologie | Engleza | Psihologie | Economie | Istorie | Chat

 

Joburi Studenti JOB-Studenti.ro

Oportunitati si locuri de munca pentru studenti si tineri profesionisti - afla cele mai noi oferte de job!

Online StudentOnlineStudent.ro

Viata in campus: stiri, burse, cazari, cluburi, baluri ale bobocilor - afla totul despre viata in studentie!

Cariere si modele CVStudentCV.ro

Dezvoltare personala pentru tineri - investeste in tine si invata ponturi pentru succesul tau in cariera!

 

 > Contribuie la proiect - Trimite un articol scris de tine

Gazduit de eXtrem computers | Project Manager: Bogdan Gavrila (C)  

 

Toate Drepturile Rezervate - ScoalaOnline Romania