Home | BAC/Teze | Biblioteca | Jobs | Referate | Horoscop | Muzica | Dex | Games | Barbie

 

Search!

     

 

Index | Forum | E-mail

   

Vrei sa devii un bucatar renumit? Iti punem la dispozitie zeci de retete gustoase si sute de ponturi pentru bucataria ta. Vrem sa mananci sanatos si sa te distrezi daca ai facut o pasiune din gatit...

 

 
 
 
 
 Meniu rapid  Portalul e-scoala | CAMPUS ASLS | Forum discutii | Premii de excelenta | Europa





 

 

 

 

<Inapoi la Cuprins

CHOUX A LA CREME

Ingrediente


125 g faina, 100 g unt sau untdelemn, sau margarina, 1/4 l apa, 3 oua mari, 1/2 lingurita sare.

Mod de preparare


In virful cornetului se introduce un sprit cu orificiul de 1 cm diametru, sau ceva mai mare; apoi, aluatul de ecler se pune in cornet si , in tava neunsa, se asaza in forma de spirala, ca un con cu baza de cca 4 cm si inaltimea tot de cca 4 cm:distanta dintre conuri va fi de cca 4 cm.Aluatul pentru ecleruri este cunoscut sub aceasta denumire, deoarece eclerurile si choux-urile sint prajituri specifice acestui aluat.Intr-o olita de un litru se pun sa fiarba apa, grasimea si sarea.Cind da primul clocot, se trage olita de pe foc, se adauga faina deodata si se amesteca repede, trecind iar pe foc;se amesteca de citeva ori, pina cind se dezlipeste aluatul de pe fundul vasului.Se lasa, apoi, sa se raceasca sau se raceste, amestecindu-l in continuare, pe apa rece.Cind este aproape rece, se pun ouale intregi, pe rind, amestecind bine dupa fiecare, pina se incorporeaza in aluat.Daca ouale sint mici, in jur de 50 g, se pun 4 bucati, ca aluatul sa fie destul de moale fara sa curga, sa-si mentina bine forma, dupa ce se pune in tava.In lipsa cornetului se poate pune cite o lingurita cu virf din aluat; aceste gogosi se asaza cu o distanta de 3 cm intre ele.Se coc 30 minute, dupa indicatiile date la aluatul pentru ecleruri.Nu se deschide cuptorul, in nici un caz, 20 minute.Choux-urile vor creste frumos si vor fi goale inauntru.Dupa ce s-au racit, li se taie cite un capac (pe la jumatatea lor), se umplu cu crema rece de vanilie si, apoi, li se asaza capcul.Se pudreaza cu zahar sau se orneaza cu cite o rozeta din din frisca cu gelatina, cu ajutorul cornetului cu sprit crestat.

 

Home | BAC/Teze | Biblioteca | Referate | Games | Horoscop | Muzica | Versuri | Limbi straine | DEX

Modele CV | Wallpaper | Download gratuit | JOB & CARIERA | Harti | Bancuri si perle | Jocuri Barbie

Iluzii optice | Romana | Geografie | Chimie | Biologie | Engleza | Psihologie | Economie | Istorie | Chat

 

Joburi Studenti JOB-Studenti.ro

Oportunitati si locuri de munca pentru studenti si tineri profesionisti - afla cele mai noi oferte de job!

Online StudentOnlineStudent.ro

Viata in campus: stiri, burse, cazari, cluburi, baluri ale bobocilor - afla totul despre viata in studentie!

Cariere si modele CVStudentCV.ro

Dezvoltare personala pentru tineri - investeste in tine si invata ponturi pentru succesul tau in cariera!

 

 > Contribuie la proiect - Trimite un articol scris de tine

Gazduit de eXtrem computers | Project Manager: Bogdan Gavrila (C)  

 

Toate Drepturile Rezervate - ScoalaOnline Romania