Home | BAC/Teze | Biblioteca | Jobs | Referate | Horoscop | Muzica | Dex | Games | Barbie

 

Search!

     

 

Index | Forum | E-mail

   

INVATA O LIMBA STRAINA! - O campanie a studentilor de la limbi straine - aceasta pagina va ofera resurse pentru studiul limbilor straine si in acelasi timp va prezinta oportunitati de mobilitate si informatii utile...

 

 
 
 
 
 + Click:  Grupuri | Newsletter | Portal | Referate online | Forum discutii | Premii de excelenta | Europa

 

 

 

 

engleza

resurse pentru studiul limbii engleze, exercitii de gramatica, eseuri, studii si comentarii...

franceza

teste gramaticale, articole despre Franta si despre stilul de viata al francezilor, resurse utile pentru studiu...

germana

lectii pentru incepatori, sute de articole de specialitate, analize complexe, recenzii si eseuri scrise de profesori...

 

- Despre bursele ERASMUS

- Costul vietii Erasmus

- Work & Travel UK

- Work & Travel USA

- Career Training

- EURO<26 in Europa

- Asigurarea de calatorie

- Invata la Limbi Straine

Admitere Limbi Straine - Engleza

ADMITERE | Iulie 2007

DESFĂȘURAREA CONCURSULUI DE ADMITERE- datele exacte vor fi stabilite de Rectoratul Universității în perioada anterioară
procesului de admitere și vor fi afișate la avizierul facultății; după începerea
perioadei de admitere, comisia își va afișa programul de lucru -1. PERIOADA DE ÎNSCRIERE (aproximativ 7 zile)


- după terminarea acestei perioade comisia de admitere va afișa listele candidaților înscriși (cu opțiunile lor) și informațiile despre desfășurarea probelor scrise; numărul de legitimație al fiecărui candidat va apărea pe tabelele afișate, fiecare candidat fiind rugat să și-l înscrie pe legitimația eliberată la înscriere de către comisie2. ORGANIZAREA PROBELOR SCRISE (2 zile)


- Datele exacte de desfășurare a probelor vor fi stabilite după începerea perioadei de înscriere, de comun acord cu alte facultăți, care desfășoară concurs în același timp, astfel încît probele scrise să nu se suprapună (se poate întîmpla ca probele scrise de la 2 facultăți să se desfășoare în aceeași zi, dar nu între aceleași ore, astfel încît candidații să poată participa la ambele concursuri). În consecință datele și orele precise nu vor putea fi afișate din prima zi de înscriere; comisia de admitere le va face publice de îndată ce se vor stabili. Candidații sunt rugați să verifice personal informațiile, întrucît ele nu vor putea fi comunicate telefonic.3. DESFĂȘURAREA PROBELOR SCRISE (1 zi)4. PERIOADA DE CORECTURĂ (aproximativ 1 săptămînă)5. AFIȘAREA REZULTATELOR INIȚIALE


- rezultatele de la toate secțiile (inclusiv cele cu concurs de dosare) vor fi afișate în același timp; comisia de admitere va încerca să publice rezultatele pe INTERNET în măsura posibilităților (detaliile vor fi comunicate în perioada de înscriere).

- CANDIDAȚII DECLARAȚI ADMIȘI

• au obligația de a contacta comisia de admitere, pentru a stabili situația actelor de studiu. Comisia va verifica desfășurarea procesului de eliberare a diplomelor. În cazul în care acestea au fost eliberate, candidații au obligația de a le depune la dosar în termen de 7 zile de la afișarea rezultatelor. ÎN CAZ CONTRAR EI VOR FI ELIMINAȚI DIN CONCURS SAU TRECUȚI DIN OFICIU PE LOCURILE CU TAXĂ, PIERZÎND DREPTUL LA OCUPAREA UNUI LOC DE LA BUGET. CANDIDAȚII DECLARAȚI ADMIȘI LA MAI MULTE SECȚII SUNT RUGAȚI CA ÎN TIMPUL CEL MAI SCURT POSIBIL SĂ ADUCĂ LA CUNOȘTINȚA COMISIEI DE ADMITERE SECȚIA PENTRU CARE OPTEAZĂ. Candidații care doresc să se retragă sînt rugați să își rezolve situația cît mai repede pentru a elibera locurile de la buget care vor fi redistribuite. În consecință candidații respinși cu medii apropiate de media de intrare vor lua în calcul posibilitatea de a fi declarați admiși în urma retragerilor sau a eliminării candidaților cu dosare incomplete.
• Odată cu depunerea diplomei de bacalaureat în original, locul de la buget este confirmat și Facultatea are obligația de a-l înmatricula pe candidat la secția obținută în urma concursului. După confirmare, cererile de retragere a dosarului nu vor mai putea fi operate imediat, ci se vor stabili date (care vor fi afișate cel mai târziu odată cu primele rezultate) pentru procesarea acestora.
• Candidații sunt rugați să înțeleagă că procesarea rezultatelor, după prima afișare, se face cu maximă seriozitate și atenție. Comisia de Admitere își asumă responsabilitatea pentru procesarea corectă și în cel mai scurt timp posibil a rezultatelor fiecărei zile. Candidaților le revine obligația de a anunța Comisia de îndată ce au hotărât să retragă sau să confirme dosarele depuse. Este în interesul acestora ca opțiunile lor să nu se schimbe de la o zi la alta. Comisia de Admitere va oferi tot ajutorul posibil pentru clarificarea fiecărei situații în parte.


- CANDIDAȚII DECLARAȚI ADMIȘI pe locuri CU TAXĂ

• au la dispoziție o perioadă de 48 de ore de la afișarea rezultatelor pentru a depune contestații (pentru oricare din probele de concurs). Lucrările vor fi recorectate în termen de 2-3 zile după depunerea cererilor, fără prezența candidatului.
• Își pot confirma locul prin depunerea unui procent din prima taxă (vezi secțiunea Locuri de la buget și Locuri cu taxă, pag. 4). Suma nu va fi restituită candidatului, dacă acesta decide să se retragă, după confirmare.
• Singura excepție de la prevederea precedentă, o reprezintă cazul candidaților care, prin retrageri succesive ale celor cu rezultate superioare, ajung în situația de a ocupa un loc de la buget. Aceștia își vor retrage 90 % sau 100 % din taxa depusă (prin decizia Rectoratului Universității). Situația redistribuirilor („alunecărilor”) pentru locurile de la buget se face automat și nu este în nici un fel influențată de depunerea procentelor din taxe. Candidații care au o medie apropiată de ultima medie a celor admiși la buget sunt rugați să țină legătura cu comisia de admitere.
• Candidații sunt rugați să înțeleagă că procesarea rezultatelor, după prima afișare, se face cu maximă seriozitate și atenție. Comisia de Admitere își asumă responsabilitatea pentru procesarea corectă și în cel mai scurt timp posibil a rezultatelor fiecărei zile. Candidaților le revine obligația de a anunța Comisia de îndată ce au hotărât să retragă sau să confirme dosarele depuse. Este în interesul acestora ca opțiunile lor să nu se schimbe de la o zi la alta. Comisia de Admitere va oferi tot ajutorul posibil pentru clarificarea fiecărei situații în parte.

- CANDIDAȚII DECLARAȚI „ÎN AȘTEPTARE”

• Sunt candidații care, în urma concursului, au obținut un rezultat care nu le dă dreptul la ocuparea unui loc, fie el bugetat sau cu taxă, la secția la care s-au înscris.
• au la dispoziție o perioadă de 48 de ore de la afișarea rezultatelor pentru a depune contestații (pentru oricare din probele de concurs). Lucrările vor fi recorectate în termen de 2-3 zile după depunerea cererilor, fără prezența candidatului.
• sunt rugați să contacteze Comisia de Admitere, pentru a-și cunoaște posibilitățile. În funcție de numărul candidaților aflați în această situație, și de situația secțiilor cu concurs de dosare, Comisia de Admitere va stabili posibilitățile de redistribuire, la acele secții unde există încă posibilități de școlarizare.
• Spre exemplu: un candidat care susține examenul la Spaniolă (obținând o notă peste 5.00) și o altă limbă la care obține o notă sub 5.00, poate fi redistribuit (prin decizia Comisiei de Admitere) la o secție cu concurs de dosare, primind dreptul de a avea Spaniola ca specializare B. Redistribuirea se va face exclusiv pe locuri cu taxă de școlarizare și depinde de situația fiecărei secții, după afișarea rezultatelor. Redistribuirea nu este garantată odată cu înscrierea, având în vedere că nu se pot cunoaște în avans cifrele exacte de candidați înscriși.


6. AFIȘAREA REZULTATELOR FINALE ȘI ÎNMATRICULAREA CANDIDAȚILOR
(prin Ordin semnat de Rectorul Universității)


- înainte de afișarea listelor comisia de admitere va stabili o zi sau două în care nu va avea program de lucru cu publicul, în vederea definitivării acestora


7. OBSERVAȚII


- începînd cu sesiunea de admitere 2005-2006, comisia de admitere va introduce o metodă de a actualiza repartizarea locurilor la specializarea B după fiecare zi de lucru cu publicul în urma retragerilor candidaților declarați inițial admiși
- în consecință candidații sînt rugați să țină seama de următoarele lucruri:
• lista specializărilor B dorite de candidați va fi alcătuită în momentul depunerii dosarului și va fi predată comisiei sub semnătura candidatului sau a reprezentantului care depune dosarul în locul său; candidatul își va asuma răspunderea pentru această listă care nu va mai putea fi modificată ulterior
• după afișarea primelor rezultate, specializările B repartizate candidaților admiși vor putea fi modificate în urma retragerilor, candidații avînd posibilitatea de a obține o specializare B plasată pe o poziție superioară în lista de opțiuni față de cea obținută inițial; aceste actualizări ale listelor vor fi afișate pe pagina de internet în măsura posibilităților
• ținînd cont de cele de mai sus, candidații care vor fi declarați admiși în urma retragerilor sînt rugați să înțeleagă că, probabil, nu vor obține o specializare B plasată pe unul din primele locuri ale listei lor de opțiuni, ci una din cele rămase libere
• eventualele solicitări pentru schimbarea specializării B obținute în urma concursului vor fi prezentate direct doamnei Decan a Facultății la începutul anului universitar; comisia de admitere nu garantează soluționarea lor

CANDIDAȚII ȘI REPREZENTANȚII LOR SÎNT RUGAȚI SĂ SOLICITE COMISIEI DE ADMITERE EXPLICAȚII CU PRIVIRE LA TOATE EVENTUALELE NECLARITĂȚI.

spaniola

resurse pentru studiul limbii engleze, exercitii de gramatica, eseuri, studii si comentarii...

slovaca

informatii complete despre structura gramaticala a limbii, informatii despre cultura si folclorul slovac...

studii europene

invata sa devii un specialist european - Romania are nevoie de tine si e important sa apreciezi valrile europene...

studii americane

cultura americana cu valorile ei, concepte inedite, forme de expresie si de atitudine in noua ordine mondiala...

o facultate?

facultatea de limbi si literaturi straine poate fi raspunsul pe care il cauti - o echipa talentata de profesori iti arata calea...

mobilitate

pentru ca esti tanar, trebuie sa profiti de ocaziile pe care le ai - aici descoperi informatii despre burse si mobilitati...

 

PARTENERI: www.limbi-straine.ro | www.american-studies.ro | www.ggr.ro | www.work-travel.ro | www.asls.ro

ScoalaOnline | Invata o limba straina!

 

Home | BAC/Teze | Biblioteca | Referate | Games | Horoscop | Muzica | Versuri | Limbi straine | DEX

Modele CV | Wallpaper | Download gratuit | JOB & CARIERA | Harti | Bancuri si perle | Jocuri Barbie

Iluzii optice | Romana | Geografie | Chimie | Biologie | Engleza | Psihologie | Economie | Istorie | Chat

 

Joburi Studenti JOB-Studenti.ro

Oportunitati si locuri de munca pentru studenti si tineri profesionisti - afla cele mai noi oferte de job!

Online StudentOnlineStudent.ro

Viata in campus: stiri, burse, cazari, cluburi, baluri ale bobocilor - afla totul despre viata in studentie!

Cariere si modele CVStudentCV.ro

Dezvoltare personala pentru tineri - investeste in tine si invata ponturi pentru succesul tau in cariera!

 

 > Contribuie la proiect - Trimite un articol scris de tine

Gazduit de eXtrem computers | Project Manager: Bogdan Gavrila (C)  

 

Toate Drepturile Rezervate - ScoalaOnline Romania