Home | BAC/Teze | Biblioteca | Jobs | Referate | Horoscop | Muzica | Dex | Games | Barbie

 

Search!

     

 

Index | Forum | E-mail

   

 NOTA pentru REFERATE si ESEURI: Articolele prezentate in aceasta sectiune de referate au scop strict didactic. Ele sunt elaborate de profesori, elevi sau studenti care s-au documentat atent pentru elaborarea lor. Prezenta sectiunii de REFERATE in cadrul site-ului are un rol enciclopedic. Pagina de referate interzice strict predarea acestor materiale pentru orele de curs in gimnaziu, liceu sau facultate!

 

 
 
 
 
 + Click:  Grupuri | Newsletter | Portal | Ziare,Radio/TV | Forum discutii | Premii de excelenta | Europa

 

 

 

 

  < Inapoi la Cuprins Referate

ADAUGA UN REFERAT! - APASA AICI!

 

Clientii Bancii Comerciale Romane

Marketingul este legat de asigurarea produselor si serviciilor necesare clientilor . Scopul principal al oricarei activitati economice este satisfacerea nevoilor clientilor . Daca organizatiile nu au grija de proprii clienti , atunci o vor face concurentii lor . Banca trebuie sa inteleaga necesitatile clientilor si procesul luarii deciziilor de catre acesta .
Analiza comportamentului clientului este o componenta cheie a cercetarii de marketing . Intelegand acest comportament B.C.R. anticipeaza reactia probabila a unui client si poate influenta structura si planificarea serviciilor oferite de banca .
Clientela este barometrul cel mai evident al evolutiei unei banci . Prezenta unui numar din ce in ce mai mare de societati comerciale sau persoane fizice la ghiseele bancii , confirma calitatea serviciilor bancii , in timp ce migrarea acelorasi clienti catre altele este o dovada a slabiciunilor unitatii in cauza .
In sens larg , un client este definit ca fiind o persoana juridica sau fizica, ce in mod frecvent sau intamplator , apeleaza la serviciile bancii , in scopul satisfacerii unor nevoi ale acestora producand efecte economice asupra bancii .
In sens restrans , un client este definit ca fiind o persoana juridica sau fizica , avand deschise unul sau mai multe conturi in evidentele bancii , o denumire clara , un sediu sau domiciliu si adresa bine definite , un statut juridic legal , care apeleaza in mod constant si frecvent la produsele si serviciile bancii pentru satisfacerea unor nevoi ale acestora producand efecte economice la nivelul bancii .
In cazul Bancii Comerciale Romane , dinamica foarte ridicata a clientelei sale confirma increderea pe care aceasta o are in capacitatea de lucru a unitatilor proprii , in calitatea personalului si a ofertei de produse si servicii pe masura .
In prezent , printre clientii bancii regasim un numar important de societati comerciale cu capital de stat , regii autonome diverse , institutii bugetare , societati comerciale cu capital privat , precum si persoane fizice .
In ultimii ani , ghiseele bancii au fost asaltate de un numar mare de persoane fizice , in principal pentru fructificarea fondurilor disponibile , fie prin conturi de depuneri deschise , fie prin certificatele de depozit , un instrument de valorificare foarte tentant pentru multi cetateni .
Clientii bancii sunt dornici de o calitate cat mai buna a serviciilor si o de gama diversificata a produselor . De aceea competitia se intensifica odata cu dezvoltarea continua a economiei. Pentru orice banca , este vital ca produsele si serviciile pe care le ofera sa fie prezentate pe piata cu succes pentru obtinerea cresterii, dezvoltarii si puterii in sectorul financiar-bancar .
Relatia dintre client si banca este foarte importanta si necesita sa fie intretinuta pentru a asigura loialitatea clientilor si pentru a dezvolta cu acestia relatii pe termen lung .
Atragerea de noi clienti poate fi mai costisitoare decat mentinerea celor existenti . Este universal recunoscut ca , in economia de piata , pretul pentru atragerea de noi clienti este de 4 sau 5 ori mai mare , in costuri financiare si efort , decat dezvoltarea si mentinerea relatiilor cu clientii existenti . De aceea in orice banca , mentinerea fondului de clienti existent este o parte cruciala a strategiei de marketing . Strategia trebuie sa contina o componenta care este directionata in mentinerea si dezvoltarea acestui fond de clienti , prin intampinarea necesitatilor lor .
Clientii , atat cei curenti cat si cei potentiali , sunt cu toti importanti pentru o activitate economica . pierderea unui client poate sa nu fie atat de importanta , dar daca se pierd mai multi atunci banca poate avea intr-adevar probleme .
Calitatea serviciilor si grija fata de client , raman inevitabil elementele cheie ale ofertei totale de servicii , dar conditionate de constrangerile impuse de controlul costurilor si mentinerea competitivitatii din punct de vedere al preturilor .
Cheia mentinerii fidelitatii clientilor este de a-i pastra multumiti . Daca un client este multumit el va dori sa ramana in relatie cu banca , va folosii din ce in ce mai multe servicii pentru a-si satisface necesitatile si va recomanda favorabil banca si altora . Clientii fideli pe termen lung sunt cei care vor asigura venit bancii. Fidelitatea clientului imbunatateste imaginea unei banci si poate fi o sursa excelenta de reclama .Clientii bancii nu vor dori sa lucreze cu concurentii bancii , pentru servicii similare , chiar daca uneori acestia vor oferii servicii mai ieftine sau pot oferii rate ale dobanzilor mai atractive .
Clientii doresc consultanta in privinta numarului tot mai mare de servicii si a celor mai bune solutii pentru obiectivele lor . Salariatii bancii au obligatia sa asigure clientilor cea mai buna consultanta si informatii clare privind serviciile care se potrivesc cel mai bine necesitatilor si cererilor lor .
Clientii persoane fizice si persoane juridice au necesitati si asteptari diferite din partea bancii cu care lucreaza . Bancile trebuie sa acorde clientului persoana fizica , consultatii pentru serviciile de care are nevoie si sa-l ajute in organizarea finantelor proprii . Clientul persoana juridica va avea nevoie de consultanta in pregatirea planurilor de afaceri , servicii potrivite pentru rezolvarea nevoilor de afaceri , servicii de transmitere a banilor s.a.
Banca este interesata sa-si atraga clientii de pe piata si de a mentine o relatie de colaborare pe termen lung cu acestia .In acest sens , prestarea serviciilor de consultanta financiara (gratuita) trebuie sa : -intareasca imaginea de profesionalism a bancii ;
- inlature barierele psihologice (sau ideile preconcepute) ale clientului;
- obtina cat mai multe informatii despre client , intr-un mod gratuit .
In prezent , servirea clientului este punctul de plecare decisiv pentru multe organizatii si va devenii vital pentru strategia sistemului bancar romanesc , pe masura ce se intensifica competitia si sunt dezvoltate mai multe servicii .
Orice organizatie , care este constienta de calitatea serviciilor , aspira sa depaseasca un nivel minim de satisfactie si sa asigure clientilor mai mult decat solicita acestia . In ultimele decenii , calitatea serviciilor a devenit o problema atat de importanta pentru banci , incat nici una nu poate neglija acest aspect , atata timp cat celelalte isi imbunatatesc nivelul serviciilor .
Este important pemtru cei ce se ocupa de activitatea de marketing sa inteleaga comportamentul clientului si cum este luata decizia finala de cumparare . In serviciul financiar-bancar , clientul nu alege numai produsul , ci si banca cu care doreste sa faca afaceri . Intelegerea clientului este vitala pentru orice compartiment de marketing .
Factorii care influenteaza compartimentul clientului ( in calitate de cumparator ) in relatiile cu banca sunt urmatorii :
- Increderea in sistemul bancar ;
- Accesibilitatea achizitionarii serviciilor ;
- Reputatia bancii ;
- Gama de produse si servicii ;
- Calitatea serviciilor ;
- Valoarea perceputa a serviciilor ;
- Usurinta repetarii bancii ;
- Posibilitatea de a satisface necesitatile in privinta serviciilor financiar bancare ;
- Existenta unui personal amabil si capabil .
In Romania , concurenta continua sa creasca , se infiinteaza banci noi si , de aceea , clientii au posibilitatea sa aleaga dintre banci pe aceea care le va satisface necesitatile lor specifice in privinta serviciilor financiar - bancare . In cadrul sectorului financiar-bancar , serviciile si produsele sunt toate asemanatoare prin efectul lor , de aceea , o banca trebuie sa-si mentina avantajul competitiv . Calitatea serviciilor este un domeniu in care o organizatie este capabila sa actioneze si este cheia viitoarei dezvoltari .Unul dintre secretele asigurarii unui serviciu bun clientului este intelegerea necesitatilor si dorintelor acestuia .
In Romania , sectorul comercial este cel mai complex in cadrul unei banci . Cu toate acestea , pentru multe dintre afacerile mici , contabilitatea este tinuta de catre persoane individuale si de aceea factorii personali , vor avea , probabil , o influenta mai mare in deciziile lor , decat in confidentele de afaceri. Este important sa nu se ignore atitudinile persoanelor in cadrul organizatiilor mai mari , pentru ca ele pot influenta banca la care este deschis contul si de unde sunt obtinute serviciile .
Reconsiderarea preocuparii fata de client
- grija fata de timpul acordat
- grija fata de valorile morale ale clientului
- grija pentru educarea clientului (ajutarea lui in a intelege responsabilitatea clientului fata de preocuparea bancii pentru el )
- grija dura (identificarea momentului cand si cum sa spui NU )
Astazi , in marketing incepe sa se puna accentul pe pastrarea clientilor pentru apararea cotei de piata .
Clientul este o resursa productiva , are contributie proprie la crearea calitatii , valorii si satisfactiei si totodata apare in calitate de concurent pentru firma .
Daca la inceputul activitatii sale , banca oferea clientilor sai o gama redusa de produse si servicii bancare , aceasta limitandu-se la efectuarea de operatiuni de incasari si plati prin conturile bancare si acordarea de credite agentilor economici si persoanelor fizice , pe masura ce s-au creat noi produse si servicii bancare , gama clientilor s-a diversificat , numarul acestora si al conturilor a crescut de la un an la altul .
Clientii isi desfasoara marea majoritate a activitatii prin conturi deschise la banca . Conturile si evolutia lor dau o imagine asupra activitatii bancare . Evolutia in timp a clientelei este edificatoare pentru doua aspecte esentiale : in primul rand pentru interesul acesteia manifestat fata de prestatiile Bancii Comerciale Romane , increderea in stabilitatea si siguranta pe care o da banca si apoi impactul acestei clientele asupra resurselor bancii , ca urmare a primirii unui numar important de depozite in lei si valuta .
Segmentul de clientela care a cunoscut cea mai mare dezvoltare, atat ca numar cat si ca resurse aduse bancii , este populatia . Prin produsele si serviciile create special pentru acest tip de clienti , persoanele fizice au manifestat un mare interes pentru B.C.R. , aceasta si datorita fenomenului de reorientare a economiilor populatiei spre depozitele bancare si ca urmare a schimbarii opticii depunatorilor si anume , aceea ca valoarea castigului este mai putin importanta decat siguranta plasamentului .
Clientii persoane juridice au fost tot timpul incurajati si sustinuti de banca in eforturile lor pentru modernizare si retehnologizarea productiei prin acordarea unei game variate de credite in lei si valuta care au venit in completarea resurselor proprii utilizate in acest scop . Pe parcursul activitatii sale , B.C.R. a acordat o atentie speciala intreprinderilor de stat care au parcurs procesul de privatizare , precum si investitorilor straini care au manifestat interes pentru a investi in activitati economice desfasurate pe raza judetului Calarasi .
Cresterea numarului clientilor va fi urmarita in paralel cu cresterea calitatii serviciilor oferite astfel incat interesul clientului sa fie satisfacut de banca in conditii reciproc avantajoase . Clientul va ocupa , si in continuare , locul central in activitatea bancii , bucurandu-se de o atentie deosebita din partea acesteia , banca urmarind sa-si pastreze baza de clienti profitabili si extinderea pe cat posibil a acesteia prin atragerea altor mari agenti din zona .
Locul si rolul clientului vor fi pastrate in continuare in centrul atentiei bancii , urmarind comportamentul acestuia in functie de care banca isi poate organiza mai bine activitatea . Toate acestea vor fi realizate deoarece pentru salariatii bancii , clientii reprezinta in permanenta o prioritate , ei fiind cea mai importanta parte a activitatii bancare , cei ce pun si mentin in miscare resursele bancii si fara de care banca nu ar exista .

 NOTA IMPORTANTA:
ARTICOLELE PUBLICATE IN PAGINA DE REFERATE AU SCOP DIDACTIC SI SUNT ELABORATE IN URMA UNEI DOCUMENTARI SUSTINUTE. ESTE STRICT INTERZISA PRELUAREA ARTICOLELOR DE PE SITE SI PREZENTAREA LOR LA ORELE DE CURS. Referatele din aceasta sectiune sunt trimise de diferiti colaboratori ai proiectului nostru. Referatele va sunt prezentate pentru COMPLETAREA STUDIULUI INDIVIDUAL, si va incurajam si sustinem sa faceti si voi altele noi bazate pe cercetari proprii.

   Daca referatele nu sunt de ajuns, va recomandam pagina de download gratuit, unde veti gasi prezentari PowerPoint, programe executabile, programe pentru bacalaureat, teze nationale, etc. 

 

Home | BAC/Teze | Biblioteca | Referate | Games | Horoscop | Muzica | Versuri | Limbi straine | DEX

Modele CV | Wallpaper | Download gratuit | JOB & CARIERA | Harti | Bancuri si perle | Jocuri Barbie

Iluzii optice | Romana | Geografie | Chimie | Biologie | Engleza | Psihologie | Economie | Istorie | Chat

 

Joburi Studenti JOB-Studenti.ro

Oportunitati si locuri de munca pentru studenti si tineri profesionisti - afla cele mai noi oferte de job!

Online StudentOnlineStudent.ro

Viata in campus: stiri, burse, cazari, cluburi, baluri ale bobocilor - afla totul despre viata in studentie!

Cariere si modele CVStudentCV.ro

Dezvoltare personala pentru tineri - investeste in tine si invata ponturi pentru succesul tau in cariera!

 

 > Contribuie la proiect - Trimite un articol scris de tine

Gazduit de eXtrem computers | Project Manager: Bogdan Gavrila (C)  

 

Toate Drepturile Rezervate - ScoalaOnline Romania