Home | BAC/Teze | Biblioteca | Jobs | Referate | Horoscop | Muzica | Dex | Games | Barbie

 

Search!

     

 

Index | Forum | E-mail

   

 NOTA pentru REFERATE si ESEURI: Articolele prezentate in aceasta sectiune de referate au scop strict didactic. Ele sunt elaborate de profesori, elevi sau studenti care s-au documentat atent pentru elaborarea lor. Prezenta sectiunii de REFERATE in cadrul site-ului are un rol enciclopedic. Pagina de referate interzice strict predarea acestor materiale pentru orele de curs in gimnaziu, liceu sau facultate!

 

 
 
 
 
 + Click:  Grupuri | Newsletter | Portal | Ziare,Radio/TV | Forum discutii | Premii de excelenta | Europa

 

 

 

 

  < Inapoi la Cuprins Referate

ADAUGA UN REFERAT! - APASA AICI!

 

Imaginea institutiei - Conceptul de imagine

In prezent , servirea clientului este punctul decisiv de plecare pentru multe organizatii , dar a devenit vital pentru strategia sistemului bancar romanesc , pe masura intensificarii competitiei si dezvoltarii mai multor servicii.
Investitiile masive de capital , priceperea si experienta cumparatorilor si vanzatorilor , pietele consumului de masa si cerintele specializate ale anumitor cumparatori au creat piete complexe si diferentiate , in contrast cu piata simpla si nediferentiata a competitiei perfecte .
"Grija fata de client" , inseamna asigurarea unui serviciu de calitate , in orice moment , pentru clientii care il solicita .
Ar fi imposibil de specificat nevoile si dorintele precise ale fiecarei persoane sau de a strange informatii despre toti factorii care influenteaza comportamentul individului .Intre cauzele care decid modul de comportare , nevoile , trebuintele alcatuiesc numai fundalul , materialul de baza organizat de o serie de factori psihici , economici si sociali . Venitul real limiteaza cheltuielile ,inzestrarea materiala , obiceiuri de viata si consum , dorintele vechi si noi si alte determinante subiective .
Cunoasterea imaginii pe care o au cumparatorii despre un produs sau serviciu prezinta o mare importanta , deoarece imaginile au functia de element formativ de opinii si atitudini , influentand aprecierile consumatorilor si prin aceasta manifestarile lor de cumparatori .
Imaginea este un factor important care a fost recunoscut si studiat din 1950 .In lucrarea sa "Managementul Marketingului" ,Philip Kotler a definit imaginea , intr-un sens larg , ca reprezentand "ansamblul perceptiilor pe care un individ le are vis-a-vis de un obiect "
A.Denner defineste imaginea ca fiind "un halou de reprezentari ale ideilor , sentimentelor , atitudinilor , credintelor mai mult sau mai putin explicite , mai mult sau mai putin profunde , mai mult sau mai putin constiente , avand un continut emotional mai mult sau mai putin dens , mai mult sau mai putin important ".
Efectuand o sinteza a acestor definitii se poate spune ca imaginea reprezinta ansamblul reflectarilor de natura materiala sau imateriala , cu continut rational sau emotional , ale unor obiecte sau fenomene , produse sau servicii , marci sau intreprinderi , formate de-a lungul timpului in constiinta unui individ (fie el consumator sau nonconsumator al produsului client sau nu al intreprinderii , salariat sau manager al unei intreprinderi sau al concurentilor ei , reprezentant al statului sau al mediilor de informare in masa ).
Intreprinderile trebuie sa acorde o foarte mare importanta constituirii si mentinerii unei imagini favorabile pentru ele si serviciile prestate , produsele comercializate , aceasta fiind o modalitate sigura a sporirii veniturilor .
Imaginea este de o foarte mare importanta pentru toate strategiile promotionale pentru ca ea reprezinta de fapt fata de o firma, un produs sau o marca . Daca imaginea este defectuoasa de aici rezulta un handicap in fata competitorilor . Promovarea marcii nu trebuie sa se axeze numai pe caracteristicile sale din mai multe motive . In primul rand , cumparatorul este interesat atat de caracteristici, cat si de avantajele produsului . In al doilea rand, concurenta poate copia cu usurinta caracteristicile respective .In al treilea rand , caracteristicile actuale ale produsului isi pot pierde mai tarziu din valoare , influentand negativ o marca prea mult legata de acestea . Esenta marcii se defineste prin : valoare , conceptie si personalitatea pe care ea le sugereaza .
In domeniul economic , imaginea poate imbraca trei forme de manifestare: imaginea fata de produs , imaginea de marca , imaginea intreprinderii .
Imaginea produsului semnifica sinteza reprezentarilor mentale de natura cognitiva , afectiva , sociala si personala a produsului in randul cumparatorilor.Fiind o componenta motivationala de natura subiectiva , ea este rezultatul modului de percepere a unui produs sau a unei marci de catre utilizatori sau consumatori . O imagine clara , pozitiva si diferentiata "scoate" produsul respectiv in evidenta , conferindu-i o pozitie de sine statatoare in oferta globala , la fel cum o imagine difuza , negativa poate compromite succesul de piata a unei marfi corespunzatoare calitativ .
Imaginea intreprinderii (imaginea institutionala sau corporata) are ca obiect reputatia creata de intreprindere in randul publicului sau prin produsele , serviciile oferite si prin sistemul comunicational organizat . Imaginea corporata si cresterea notorietatii institutionale sunt dependente de capacitatea intreprinderii de a satisface cat mai deplin nevoile clientelei sale .
Imaginea corporata este un concept cu un grad ridicat de noutate. Ea a intrat printre preocuparile curente ale intreprinderii datorita intensificarii concurentei a fenomenelor de absorbtie si preluare a firmelor mici si mijloci de catre cele puternice .
Dezvoltarea imaginii institutionale poate avea obiective foarte diferite si poate fi adresata unui segment de public foarte diferit . Astfel , intreprinderea poate urmari realizarea unui climat de munca dinamic adresandu-se in acest caz salariatilor sai sau intrprinderea vizeaza atragerea unor noi segmente al pietei in cadrul clientelei sale, caz in care comunicatiile vor fi indreptate spre tinte diferite .
Referitor la conceptul de imagine , putem identifica mai multe modalitati de abordare a acesteia .
Putem vorbi despre imaginea dorita , ideala , aceasta fiind imaginea pe care o firma urmareste sa o creeze despre sine si serviciile , produsele sale.Este clar ca aceasta imagine nu poate fi decat pozitiva . Daca intre imaginea dorita si cea perceputa apar distorsiuni , motivul este acela ca imaginea comunicata , mai bine spus modul in care imaginea dorita a fost concretizata in mesaje transmise publicului nu a fost cel mai potrivit sau mijloacele la care s-a apelat nu si-au atins tinta . Imaginea reala , perceputa de catre public , si care corespunde , reprezentarilor acestuia despre intreprindere , este in fapt ceea ce conteaza in decizia de cumparare . Desi distorsiunile sunt inevitabile de la o categorie de imagine la alta , pentru a le reduce pe cat posibil , firma trebuie sa isi conceapa o politica de comunicatii bine fundamentata si care sa fie testata inainte de lansare .Alt aspect demn de mentionat este lipsa de comunicatie , pe care publicul o poate percepe ca o comunicatie negativa . O intreprindere fata de care consumatorii potentiali nu au nici o imagine , inseamna banalitate ,fapt care nu este insemnul unei afaceri prospere .In plus , fiecare firma are , prin conducerea sau angajatii sai , o imagine presupusa - modul in care acestia percep imaginea existenta in exterior referitoare la servicii sau intreprinderea insasi .
Exista si o imagine difuzata reprezentata de multimea discursurilor prin si despre intreprindere , indiferent care ar fi forma de expunere folosita . In aceasta perspectiva , un spot televizat , un afis , un salon profesional sau interviul presedintelui in presa economica sunt programele cuprinse in acest discurs vast .
Capacitatea de adaptare decurge dintr-o buna informare si realism .
Promovarea imaginii institutionale si a produselor/serviciilor bancii s-a dezvoltat continuu din 1996 , atat la nivel central , cat si la nivel teritorial , de la reclama clasica in mass-media ( presa , radio , TV ) , publicitate in unitatile bancii sau anumite locuri publice ( prin pliante , postere , cataloage etc) , campanii publicitare si de vanzari pana la realizarea site-ului de prezentare a bancii pe Internet in 1998 si participarea anuala la manifestari cu caracter expozitional ( organizarea unui stand propriu la TIBCO ) .
De remarcat ca la realizarea materialelor publicitare pentru mass-media , publicatii interne si externe , mijloace out-door , bannere , afise , reclame luminoase , panouri , spoturi publicitare audio si video , s-a urmarit unitatea de conceptie si mesaj prin utilizarea elementelor distinctive de imagine ale bancii ( culoare , sigla , slogan ) .
Un loc aparte in cadrul actiunilor de promovare l-a avut dezvoltarea relatiilor publice : realizarea de articole , acordarea de interviuri , participarea la emisiuni radio-TV , organizarea de conferinte de presa sau intalniri cu clientii importanti .

 NOTA IMPORTANTA:
ARTICOLELE PUBLICATE IN PAGINA DE REFERATE AU SCOP DIDACTIC SI SUNT ELABORATE IN URMA UNEI DOCUMENTARI SUSTINUTE. ESTE STRICT INTERZISA PRELUAREA ARTICOLELOR DE PE SITE SI PREZENTAREA LOR LA ORELE DE CURS. Referatele din aceasta sectiune sunt trimise de diferiti colaboratori ai proiectului nostru. Referatele va sunt prezentate pentru COMPLETAREA STUDIULUI INDIVIDUAL, si va incurajam si sustinem sa faceti si voi altele noi bazate pe cercetari proprii.

   Daca referatele nu sunt de ajuns, va recomandam pagina de download gratuit, unde veti gasi prezentari PowerPoint, programe executabile, programe pentru bacalaureat, teze nationale, etc. 

 

Home | BAC/Teze | Biblioteca | Referate | Games | Horoscop | Muzica | Versuri | Limbi straine | DEX

Modele CV | Wallpaper | Download gratuit | JOB & CARIERA | Harti | Bancuri si perle | Jocuri Barbie

Iluzii optice | Romana | Geografie | Chimie | Biologie | Engleza | Psihologie | Economie | Istorie | Chat

 

Joburi Studenti JOB-Studenti.ro

Oportunitati si locuri de munca pentru studenti si tineri profesionisti - afla cele mai noi oferte de job!

Online StudentOnlineStudent.ro

Viata in campus: stiri, burse, cazari, cluburi, baluri ale bobocilor - afla totul despre viata in studentie!

Cariere si modele CVStudentCV.ro

Dezvoltare personala pentru tineri - investeste in tine si invata ponturi pentru succesul tau in cariera!

 

 > Contribuie la proiect - Trimite un articol scris de tine

Gazduit de eXtrem computers | Project Manager: Bogdan Gavrila (C)  

 

Toate Drepturile Rezervate - ScoalaOnline Romania