Home | BAC/Teze | Biblioteca | Jobs | Referate | Horoscop | Muzica | Dex | Games | Barbie

 

Search!

     

 

Index | Forum | E-mail

   

 Pagina lui Mos Craciun - Colinde, cadouri, jocuri si retete culinare - Suntem bucurosi sa va intampinam in pagina noastra dedicata Craciunului. Pe noi Mos Craciun ne-a vizitat un pic mai repede si a lasat pentru voi cateva cadouri si zeci de colinde romanesti!

 

 
 
 
 
 Meniu rapid  Portalul e-scoala | CAMPUS ASLS | Forum discutii | Premii de excelenta | Europa





 

 

 

 

 

Pagina lui Mos Craciun

Cozonac

Sarmale

Jambon

Carnati

Toba

Piftie de porc

Poale-n brau

 

 

 

Piftie

Ingrediente:
 

un rasol de vaca, doua tacimuri de pasare, doua picioare de porc, zarzavat pentru supa, sare, piper boabe, un gogosar murat, usturoi.


Mod de preparare
Picioarele de porc se pirlesc pe foc viu, se rad cu lama cutitului, se freaca bine cu malai si se spala in mai multe ape. Rasolul de vaca, picioarele de porc si tacimurile de pasare se pun intr-un vas mare cu 10 l de apa.

Se fierb la foc potrivit in vasul descoperit. La mijlocul timpului de fierbere se adauga zarzavatul de supa, curatat si spalat, taiat felii mari si o lingura de sare. Cind carnea se desprinde de pe os se scoate zarzavatul si se lasa deoparte. Carnea se curata de pe oase, se imparte in mod egal si se pune in farfurii. Fiecare farfurie se garniseste cu felii de morcov fiert si de gogosar murat, apoi se acopera cu zeama in care a fiert carnea, amestecata cu mujdei de usturoi strecurat. Farfuriile se umplu cu zeama si se lasa la rece pentru ca gelatina sa se prinda. Se incearca puterea de coagulare, inainte de a adauga zeama de carne, luind o lingura de zeama si lasind-o la frigider. Daca zeama se coaguleaza repede, nu mai are nevoie de nici un adaos. In caz contrar, se fierb citeva foi de gelatina alimentara, se lasa sa se raceasca si se adauga in zeama de carne sau se adauga un pic de aspic (vezi reteta)

Racitura sta la rece de pe o zi pe alta.
 


Mod de servire
Se asaza in castronase mici (de o portie). Inainte de servire se cufunda usor castronasele cateva secunde in apa fierbinte si piftia se desprinde usor. Se rastoarna pe platoul de servire si se serveste cu un vin rosu ( www.vinul.ro )
 

Home | Despre Mos Craciun | O, brad frumos | Am plecat sa colindam | Aseara, pe asfintit | Astazi s-a nascut Hristos | Iata vin colindatori | Buna dimineata | Cantec de Craciun | Mos Craciun | Nasterea lui Hristos | O, ce veste minunata
 

X
 +

 

JOC - Cadourile lui Mos Craciun   Joc cu Mos Craciun

 

Omul de zapada   Barbie in haine de Craciun

 

Trimite o felicitare de Craciun   SCRIE MOSULUI

 

Sania lui Mos Craciun   Mos Craciun pe schiuri

Pagina lui Mos Craciun | Colinde, cadouri, retete, felicitari | Aceasta pagina este facuta de ajutoarele moshului

 

 

Home | BAC/Teze | Biblioteca | Referate | Games | Horoscop | Muzica | Versuri | Limbi straine | DEX

Modele CV | Wallpaper | Download gratuit | JOB & CARIERA | Harti | Bancuri si perle | Jocuri Barbie

Iluzii optice | Romana | Geografie | Chimie | Biologie | Engleza | Psihologie | Economie | Istorie | Chat

 

Joburi Studenti JOB-Studenti.ro

Oportunitati si locuri de munca pentru studenti si tineri profesionisti - afla cele mai noi oferte de job!

Online StudentOnlineStudent.ro

Viata in campus: stiri, burse, cazari, cluburi, baluri ale bobocilor - afla totul despre viata in studentie!

Cariere si modele CVStudentCV.ro

Dezvoltare personala pentru tineri - investeste in tine si invata ponturi pentru succesul tau in cariera!

 

 > Contribuie la proiect - Trimite un articol scris de tine

Gazduit de eXtrem computers | Project Manager: Bogdan Gavrila (C)  

 

Toate Drepturile Rezervate - ScoalaOnline Romania